FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 Nikita és a milliárdos Larry Ellison

 

 


Nikita Kahn arról híres, hogy Larry Ellison amerikai milliárdos barátnője. Modell, színésznő, ingatlanokkal foglalkozó üzletasszony és állatvédelmi aktivista. Larry pedig az amerikai Oracle Corporation alapítója és ügyvezető elnöke. A 74 éves milliárdosé Hawaii egyik kissebb szigete, az elbűvölő adottságokkal rendelkező Lanai.

Larry Ellison még 2012-ben megvásárolta 300 ezer dollárért a sziget tulajdonjogának 98 százalékát, ami 87 ezer hektárnyi területet jelent, és ahol két Four Seasons luxusüdülőhely is található. Ez a terület a Hawaii-szigetek legkevésbé látogatott része. Lanain mindössze 3200 lakos él. A nyilvánosan is látogatható szigeten egy érdekes kísérlet zajlik. Larry Ellison arra keresi a választ, hogy a luxusturizmus segítségével fenntartható gazdaságot teremthet-e a térségben.


Ezen a szigeten kötött egykor házasságot a milliárdos üzletember, Bill Gates jelenlegi feleségével Melindával. Ami egyáltalán nem véletlen, hiszen a milliárdos a Four Seasons Hotellánc egyik főrészvényese, és a Larry Ellison tulajdonában lévő két szállodát is sikeresen üzemelteti.


Larry Ellison tehát belevetette magát a sziget fejlesztésébe. Ellison a két luxushotelen kívül egy harmadik üdülőhelyet is épít. Az 50 magánbirtokból álló pihenőhelyek mindegyikéhez legalább öt hektáros területet is tartozik majd. Megvásárolt továbbá egy légitársaságot is, ami Lanai-t összeköti Honoluluval.
A kis sziget már most is lenyűgöző, hiszen közösségi központ, medence, színház, élelmiszerüzletek, két golfpálya, vízügyi társaság, szennyvíztisztító telep és bowlingpálya is található a terültén. Továbbá egy 22 hektáros filmstúdiót és teniszakadémiát is üzemeltetnek a versenyezni vágyó gyerekeknek. Ellison egy korszerű sótalanító üzemet is létesített, hogy több édesvizet állíthasson elő. Szeretné kialakítani a korszerű mezőgazdasági gazdálkodást Lanai-ban. Jelenleg ugyanis a hetente Oahuból, bárkákon érkező élelmiszer szállítmányokra támaszkodhatnak a helybéliek. Ellison reméli, hogy a sziget lakossága a jövőben 6000-re emelkedik majd.

Nikita szerelmi élete azért került az érdeklődés középpontjába, mert a világ egyik leggazdagabb emberének barátnője, aki korábban már négyszer házasodott. Nikita választása azt bizonyítja, hogy az orosz hölgyek meglehetősen jól pozícionálják magukat a világban. A szép lány az egykori Szovjetunióban született 1991-ben Iryna Osipova néven. Gyermekkorában tornászként jeleskedett, sőt balettozott is.
A Kijevi Nemzeti Kereskedelmi és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett, ezután az Egyesült Államokba utazott, majd Kaliforniában építészeti mérnöki diplomát szerzett. Az ingatlanszektori munkája mellett néhány filmben is szerepelt. Jelentősebb munkát végzett azonban a "The Last Animals" című dokumentumfilmsorozat vezető gyártójaként. A produkciók olyan emberek történetét mutatják be, akik megvédik bolygónk utolsó állatait az orvvadászoktól és az illegális kereskedőktől. Nikita Kahn jelenleg is gondos állatvédő, adományokkal segíti többek között a Kaliforniai Vadvédelmi Központot is.

Larry Ellison üzletemberről fontos megemlíteni, hogy kilenc hónapos korában édesanyja kérésére a nagynénje és nagybátyja fogadta örökbe. Ezt követően csak 48 évesen találkozott újra biológiai anyjával. A családi életében beállt törés sem gátolhatta azonban abban, hogy megvalósítsa álmait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz