g

e

Készül a naprendszer első űrszállodája

 

A kaliforniai Orbital Assembly Corporation hamarosan létrehozza a naprendszer első luxusszállodaként működő űrsiklóját. A Voyager Station alapvetően egy különleges luxus üdülőhely lesz, ami majd a Föld körül kering. Az űrturisták három és fél napig 5 millió dollárért űrsétákon, űrkoncerteken vehetnek majd részt, miközben luxusellátást kapnak. A 700 méter átmérőjű Voyager Űrállomás lassan forogva, mesterséges gravitációt hoz létre, amely nagyjából megegyezik a Holdéval.
fAz első megjelenítések alapján a szálloda majdnem olyan lesz, mint egy úszó óriáskerék, amelynek külső gyűrűje liftekkel csatlakozik a szerkezet középső részéhez. A Voyager Stationt 400 vendég befogadására tervezik, akikről 112 tagú személyzet gondoskodik majd. Természetesen előzetesen mindenkinek űrkiképzésen kell részt vennie. Ha a terv megvalósul, akkor a Voyager az űr legnagyobb emberi alkotásává válik. 
A ragyogó technológiának köszönhetően megtalálhatók majd itt a tematikus éttermek, társalgók, filmszínházak és koncerthelyiségek, bárok, könyvtárak, tornatermek és egy gyógyfürdő is. A várható 5 milliós részvételi költség nem kevés, amint arra a Post rámutat, de ez még mindig olcsóbb, mintha egy magánszemély 55 millió dollárért a Nemzetközi Űrállomásra utazna. A csapat 2026 táján akarja megkezdeni a VSS űrben történő összeszerelését, de az a szakértők azt tervezik, hogy előbb egy kisméretű, 40 méteres (130 láb) "Gravitációs gyűrűt" állítanak pályára, hogy kipróbálhassák a félautomata robot építőeszközöket.

Az űrszálloda a legendás rakétatudós, Wernher von Braun, a NASA Apollo programjának egyik fő vezérlőjének koncepciója alapján készült. A 650 láb széles (200 méter) kerék alakú élőhely olyan nagy szögsebességgel forog majd, hogy holdszerű mesterséges gravitációs szintet teremtsen az utasok számára. Az alkotás várhatóan legkorábban 2028-ig készül el az Orbital Assmbly Corporation szakembereinek közlése szerint.

A leendő űrszálloda:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Archívum Kapcsolat