FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 


 

Épül Afrika legmagasabb tornya

 

Othman Benjellouna a leggazdagabb üzletember Marokkóban. Sokan azt gondolják, hogy a legsikeresebb emberek bemutatása öncélú. Valójában azt szeretnénk megjeleníteni, hogy kik azok, akik hatnak életünkre, és miként hagynak nyomot a világban.

 

 

Othman többek között a legnagyobb marokkói bank, a BMCE fő részvényese. A jelentős pénzintézet több afrikai országban, például Kenyában, Kongóban és Szenegálban működik. Othman más befektetői cégeivel hatalmas beruházásokat végez Nigériában, Ghánában és Dél-Afrikában.
Othman Benjelloun most egy 45 emeletes rakétaformájú torony építését tervezi Marokkó fővárosában, Rabat központjában. A szerződést nemrég aláírták az építési vállalkozókkal Casablancában. Ez a lépés megnyitja az utat a "Rabat Bouregreg torony" építéséhez. A projekt megvalósítására neves kínai és marokkói építőipari cégek vállalkoztak. Az építkezés várhatóan három évig tart majd.

 

 

A 250 méter magas, 55 emeletes torony területe 86.000 négyzetméter, és úgy tűnik, hogy ez az épület lesz a legmagasabb torony Afrikában. Az építkezés megfelel az ökológiai és fenntartható fejlődés tervezési koncepcióknak. Az új projekt magában foglalja majd, többek között a Rabat Nagyszínházat, a Művészeti és Kulturális Házat, a Marokkói Országos Levéltárat és a Régészeti Múzeumot is. Ezen kívül a toronyban irodák, hotelek és luxusapartmanok kapnak helyet. Afrika leendő legmagasabb tornya várhatóan valódi idegenforgalmi látványosság lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz