FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

 

Trump kiűzetése

 

A panamai bíróság nemrég kilakoltatta Donald Trump elnök menedzsmentjét a "Trump Ocean Club International" szállodából és toronyból Panama City-ben. Orestes Fintiklis győzelemnek tekinti ezt, hiszen eddig azért küzdött, hogy visszanyerje az ingatlan irányítását. Mielőtt Trump az Egyesült Államok elnöke lett, a panamai szálloda tulajdonosa élvezte azt az előnyt, amit Donald hírnevéből profitált. Bizonyára azért is egyezett bele abba, hogy a tapasztalt és világhírű, amerikai menedzsment irányítsa a szállodát.

 

Most viszont elérkezettnek látta az időt, hogy csapást mérjen társára. A csodás 70 emeletes, vitorla alakú ingatlan építése 2011-ben befejeződött, és attól kezdve a Trump márkanév alatt működött. Az épület 369 szállodai szobát és 700 társasházi egységet tartalmaz, amelynek mindegyike saját strandklubbal is rendelkezik. Az amerikai elnök tavalyi hivatalba lépése óta világszerte fellángoltak hasonló viták a Trump márkájú szállodában.

 

Néhány órával aztán, hogy Trump nevét eltávolították az épületről, a panamai bíróság elrendelte, hogy ideiglenesen egy harmadik fél adminisztrátorai kezeljék a komplexumot.
Orestes Fintiklis, a panamai szálloda társtulajdonosa, aki a Trump Szervezet szállodai vezetősége kivonulásáért küzdött, azt állította, hogy a bíróságon végre befejeződött a harc. "Ma a vitát az ország bírái és hatóságai rendezték. Panama büszkévé tett minket." A jogi hatóságok azonban nem reagáltak a megjegyzésekre.


A Trump Szervezet szerint viszont nincs végleges jogi határozat, tovább zajlik a küzdelem. A menedzsment vezérkara úgy gondolja, hogy az üdülőközpont körüli vitát a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara választott bírói testülete rendezheti majd.
Orestes Fintiklisről érdemes tudni, hogy az Acquisitions igazgatójaként csatlakozott a Dolphin Capital Partners-hez még 2007-ben. Azt megelőzően ügyvédként dolgozott Angliában és Walesben, majd a Clifford Chance LLP részlegében, Londonban és Brüsszelben. Fintiklis életútja jól mutatja, hogy milyen pénzügyi hatalmak felől fúj a szél, amikor Trumpot támadja.

 

 

Ez a hangulatos szálloda a vita tárgya:


 

 


 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz