FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 


Veszélyes gazdagság!

Monaco egyharmada a Pastor családé


A Pastor család Monaco második legbefolyásosabb famíliája. A Pastor-kláné a fejedelemség ingatlanainak egyharmada. A dinasztia alapítója, Jean-Baptiste Pastor a 19-dik században elhagyta olaszországi otthonát, és Monacóban telepedett le 1880-ban.

A jelenleg 41 esztendős Alexandra apja, Michel a róla elnevezett Michel Pastor Group tuljdonosaként hihetetlen gazdagságra tett szert. A vállalata birtokolta többek között a Garden House-t, a Novotel szállodát, a Le Floridian-, a Columbia- és a Houston-palotát, mintegy 3,8 milliárd dollár értékben.
A Monacói Gazdaságfejlesztési Kamara vezetőjeként tevékenykedett 1999-től 2009-ig, továbbá a Grimaldi Fórum elnöki tisztét is betöltötte. Ezenkívül perui tiszteletbeli konzulként is dolgozott. Számos luxusmárka, üzlet és étterem birtokosa volt.
Lánya, a csinos Alexandra jelenleg David Hallyday, a néhai Johnny Hallyday énekes fiának a felesége. David igencsak előnyös helyzetbe került azzal, hogy feleségül vette Alexandra Pastort 2004-ben. Az örökösnővel kötött házassága után tizenkét évvel, 2016-ban a francia mellé megkapta a monacói állampolgárságot is, ami az adóelkerülés szempontjából igazán hasznos lehet. David zeneszerző és énekes, náluk ez már családi hagyomány, hiszen nemcsak az apja, de az anyja, Sylvi Vartan is világhírű.

David és Alexandra házasságábólszületett fiuk, Cameron, aki már 14 éves, Nagy-Britanniában tanul, többnyire a család is ott él. Ugyanakkor Portugáliában lévő házukban is szívesen tartózkodnak. Ilyen egy gazdag világpolgárokból álló család élete, mert az egész Föld az otthonuk.

Alexandra sikeres üzletasszony. A párizsi Chambre Syndicale de Haut Couture-ban diplomázott. Kezdetben stylistként dolgozott az Ichtys Divatházban, majd 2011-ben elindította "Teen Religion" nevű saját márkáját.

Alexandra Pastor pompás birodalmat örökölt testvéreivel együtt, viszont nyomasztó események árnyékolták be életüket. Apja, Michel hosszas betegség után 2014-ben meghalt rákban. Még ugyanabban  az évben nagynénje, Hélène Pastor is elhunyt tragikus körülmények között. A milliárdos üzletasszonyt Nizzában lelőtték, a L'Archet-kórház előtt. Hélène meglátogatta a kórházban stroke-ban szenvedő fiát, Gildo Pallanca-Pastort, az elektromos sportautókat gyártó Venturi Automobiles alapító-tulajdonosát. Távozáskor a hölgyet és sofőrjét, Mohamed Darwicht szabályosan kivégezték. A 77 éves milliárdos Hélène Pastor és alkalmazottja a merénylet után nem sokkal belehalt a sérülésekbe.

Különösen megrázó, hogy a gyilkosságot a lengyel származású plaboy, Wojciech Janowski rendelte meg, aki egyébként Hélène lányának, Sylviának az élettársa. A férfi beismerte tettét, akit ezután életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a bíróság. Janowski azért ölette meg a milliárdost, mert azt remélte, hogy élettársának, Sylvia Pastornak az örökségével megmentheti a saját cégeit. A sajtóinformációk szerint korábban is a nő pénzéből élt.

 

A Pastor-klán toronyházai Monacóban:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz