FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

Hogyan lett a pék fiából szupersztár?

 


Ron Howard új dokumentum filmjét az idén nyáron mutatták be az Egyesült Királyságban. A mű a 2007-ben elhunyt Luciano Pavarotti hihetetlen életútját tárja a nézők elé. Az Oscar-díjas rendező soha nem látott videókat és fotókat használ a filmjében, hogy hitelesen ábrázolja, miként lett a pék fiából nemzetközi szupersztár.

Pavarotti életét drámai csúcsok és mélységek jellemezték. Az olasz operaénekes elvált az első feleségétől 2002-ben. Adua Veronit, három lánya anyját hagyta el, asszisztense, Nicoletta Mantovani kedvéért, aki 2003-ban már ikreket várt tőle, egy fiút és egy lányt. A kis Riccardo meghalt a születésekor, Alice azoban életben maradt. Végül 2004. december 13-án Luciano feleségül vette negyedik lánya édesanyját. A Pavarottinál 34 évvel fiatalabb Nicoletta azonban 24 éves kora óta sclerosis multiplexben szenvedett. Egy amerikai orvos azt jósolta, hogy kerekes székben fogja végezni az életét. Egészségi állapota azonban javult 2012-ben, amikor műtétet hajtottak végre rajta. A húsz éve már egészséges Mantovani elmondta, hogy a sokat köszönhetett a Zamboni-módszernek.

A jelentős korkülönbség azonban megterhelte a kapcsolatukat. Ki gondolta volna, hogy Pavarottit a halála előtt néhány nappal a válás gondolata foglalkoztatta. A modenai klinikán barátjának, Kidia la Marca-nak elmondta, hogy már kínzó számára Nicoletta jelenléte. Nem találja a barátait, a lányai rosszat mondtak róla, és a körülötte lévő embereket egyáltalán nem kedvelte.
Pavarotti halála után Nicoletta szerelmes lett Filippo Vernassa, bolognai színházi rendezőbe. Hét éves kapcsolatuk azonban nemrég véget ért. Közben Nicoletta békét kötött Luciano Pavarotti volt feleségével, Aduával és három lányával.

Pavarotti és Nicoletta Mantovani közös gyermeke, a szépséges Alice manapság már 15 esztendős. Anyja a pletykáktól távol tartja őt, viszonylag ritkán jelennek meg együtt a nyilvánosság előtt. Alice is gyönyörű hanggal rendelkezik, akár csak világhírű édesapja. Nicoletta Mantovani szerint Alice hasonlít az apjára, de még nem döntött arról, hogy mivel foglalkozzon felnőttkorában. Jelenleg középiskolában tanul, és az ókori görög klasszikusok nagy kedvelője.
Ron Howard rendező Pavarottiról készült filmje, a Decca Records támogatásával hatalmas zenei anyagot tár a nézők elé, valamint a Pavarotti családi levéltárának köszönhetően, bemutatja a művész személyes, intim világát és történetét. Tény, hogy Pavarotti minden idők legnépszerűbb operaénekese volt, és több mint 100 millió lemezt adtak el karrierje során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz