FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

  Paddy Kelly ismét a csúcson

 

Michael Patrick (Paddy) Kelly a legismertebb európai zenészcsalád sarja. A Kelly Family népszerűségének köszönhetően a zenész-énekes gyerekek jelentős vagyonra tettek szert. Paddy Kelly az ír-amerikai sztár népes családban él. Hét testvérrel és négy féltestvérrel büszkélkedhet.
Amikor édesanyjuk meghalt, apjuk Európa-szerte utcai zenészként próbálta kimenekíteni gyermekeit a szegénységből. Főként ír népzenei ihletésű dalokat adtak elő, és 1984-től már rendezvényeken is felléptek. Áttörést hozott számukra az "An Angal" című dal, ami Paddyt híressé tette 15 esztendősen.

Megnőtt a rajongók tábora, és csak testőrökkel közlekedhetett. Az ifjú csillag vállára teherként nehezedett a hírnév, hiszen 18 évesen már zenei igazgatóként dolgozott. Miután a Kelly család tagjai túljutottak a szűk esztendőkön, palotát vásároltak 1998-ban, ahová be is költöztek. Közös rezidenciává vált a Gymnich-kastély, amit nagyon kedveltek.

A fantasztikus épületnek a történelmi hátterét is érdemes megemlíteni. Az akkori szövetségi kancellár, Helmut Kohl és Hans-Dietrich Genscher külügyminiszter 1989 augusztusában a Gymnich-kastélyban tartott titkos találkozón értesült arról, hogy a magyar kormány megnyitja a határt a kelet-német állampolgárok előtt.

Paddy Kelly életében változás állt be 2002-ben. Édesapja, Dan Kelly halála a család teljes széthullását eredményezte. Vita robbant ki a testvérek között, mert a 12 gyerek nem tudott egyezségre jutni az épület felhasználásáról. A családtagok szétszéledtek, és a kastély üresen állt egy ideig, végül a hitelező bank elárvereztette, és az épületnek új tulajdonosa lett.

 

A híressé vált gyerekek a sikert nehezen tudták kezelni. Paddy is kereste önmagát, 2004-ben a franciaországi burgundi kolostorba ment, ahol éveken át John Paul Mary testvér néven élt. A világtól távol filozófiát és teológiát tanult, majd onnan egy belga kolostorba költözött.
Váratlanul 2010 novemberében Paddy visszatért a zene világába. A "Silent Night" című karácsonyi turnén 2011-ben az énekes Kathy, Joey és Patricia testvéreivel együtt beutazta az egész országot. "Agapé" szóló projektjével pedig tíz német templomban tartott előadást. Az egykori szerzetes egyszerre hódolhatott hitének és a művészetének.

Kelly 35 éves korában, 2013. április 13-án feleségül vette gyermekkori kedvesét, a belga újságírót és vallásfilozófust, Joelle Verreetot. A lány szintén sok időt töltött európai kolostorokban. Az esküvőt a 800 éves Ballintubber apátságban tartották Írországban.
A sztár 2013 nyarától egészen a következő év őszéig önállóan koncertezett. Egy német televíziós műsorban betöltött szerepéért tavaly megkapta az ARD televíziótól a Golden Camera-díjat. Idén, a TV-show hatodik évadjában már házigazdaként tért vissza.
A 41 éves Paddy Kelly házassága időközben kissé megfakult, és nemrég a német Jeanette Biedermann énekesnővel való titkos kapcsolatáról írtak a lapokban. Ám Biedermann is házas, ezért ma már ez a kapcsolat is a múlté.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz