g

e

Királyi esküvő
St. Moritzban

 

Nemrég Philipposz (34) görög herceg, II. Konstantin hajdani görög király és Anne-Marie dán hercegnő öt gyermeke közül a legfiatalabb, házasságot kötött St. Moritzban, a síparadicsomban. A patinás uralkodói család sarja feleségül vette a svájci milliárdos, Thomas és Katharina Flohr lányát, a 33 esztendős, csinos Ninát.

Az ünnepséget a Covid járvány miatt szűk körben tartották meg, csak a menyasszony, a vőlegény, Konstantin király és Nina apja, Thomas vett részt a polgári ceremónián. Az egyházi esküvő pedig még várat magára. 

A svájci születésű, brit-amerikai végzettségű Nina Flohr olyan életet élt, amelyet a legtapasztaltabb utazók is megirigyelnének, hiszen szüntelenül repkedett a világban. Eleinte ugyanis a VistaJet magánrepülő társaság kreatív igazgatójaként dolgozott, a céget édesapja, Thomas Flohr alapította 2004-ben. A VistaJet 72 gépe 187 országba repíti az embereket. A vállalat székhelye Máltán, irodái Londonban és New Yorkban találhatók. Az elmúlt két évben a cég a Forma-1 Ferrari csapatának szponzoraként privát repüléseket biztosított. Nina szülei már elváltak. Édesanyját, Katharinát az orosz, valamint a görög Vogue divatalap alapítójaként tartják számon. Később pedig a Fabergé társaság ügyvezető- és kreatív igazgatójaként dolgozott. A család egy 3300 négyzetméteres valóságos erődítményt birtokol a fenséges Svájci-Alpokban.

A Kaliforniában élő Nina már elhagyta apja cégét és saját vállalkozásba kezdett a Benguerra-szigeten, Mozambik partjainál, ahol felépítette a Kisawa szállodát és környezetvédelmi központot. Az üdülőtelep 12 bungalóból áll, és 740 hektáros ingatlanon helyezkedik el, amely strandot, erdőt, valamint dűnéket is magába foglal. Ez a terület lényegében egy érintetlen paradicsom.

f

Az építkezéskor éppen ezért minimalizálták a helyi ökoszisztémára gyakorolt hatást, tiszteletben tartva a természetes élőhelyeket. Az alapító, Nina Flohr többnyire a helyi kézműveseket bízta meg a lakosztályok berendezésének kivitelezésével. Valójában 1000 munkahely jött létre a környező közösségekben. Minden bungaló (egy-, két- és három hálószobás konfigurációban) saját medencével, szabadtéri konyhával és masszázsfülkével rendelkezik.

 

A görög herceg tehát az előkelő családfát, Nina pedig a gazdagságot és a kreativitást hozta a házasságba. Philipposz herceg rokonságban áll számos európai királyi családdal. Londonban nőtt fel testvéreivel együtt, keresztanyja pedig nem volt más, mint a néhai Diana hercegnő.

 

 

  

Archívum Kapcsolat