FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

 

 

 

Picasso kék és rózsaszín korszaka


 

 

 

Pablo Picasso kék és rózsaszín korszakát bemutató kiállítás nyílt Párizsban, a Musée d'Orsay-ban 2018. szeptember 18-án. Az érdeklődők 2019. január 6-ig tekinthetik meg a műveket.

Picasso kortársai, annak idején, még nem különböztették meg a kék és a rózsaszín korszakot. A kék időszak 1901-ben kezdődött, amikor Picasso viszonylag szegénységben élt Párizsban, és gyászolta barátja, Carlos Casagemas halálát. A művész 1904-ig fokozatosan eljutott a kék tónustól a rózsaszín és a narancs vidámabb árnyalatáig. Ekkor már szenvedélyes kapcsolat fűzte Fernande Olivier-hez. Ezt a két időszakot most végre egymás mellett láthatják a látogatók Párizsban.
A spanyol Picasso hosszú éveken keresztül élt és alkotott Franciaországban. Utódai közül többen is követik példáját.

Legismertebb lánya, Paloma Picasso 69 éves. Férjével, Dr. Eric Thévenet francia orvossal felváltva él Angliában, Svájcban és Marokkóban. Paloma sikeres jelmeztervező és üzletasszony.

 

 


A festő másik lánya, a jelenleg 83 esztendős Maya Widmaier-Picasso a franciaországi Buologne-ban tölti napjait.

 

 

 

 

 

 

A világhírű festőművész fia, Claude 71 éves, és régebben sok időt töltött New Yorkban, ahol fotóriporterként dolgozott. Az apai örökséget fontosnak tartotta, ezért létrehozta a "Picasso-adminisztrációt" a szerzői jog és más ügyek gondozására. Jelenleg Franciaországban lakik. Picasso és Olga Khokhlova fia, Paul Joseph Picasso 1975-ben meghalt.

 

 

Picasso unokája, a 44 éves, csinos Diana Widmaier-Picasso művészettörténész Párizsban lakik, és aktívan részt vesz a művészeti világ eseményeiben.

 

 

 

Picasso kék korszakából: Porstituáltak a bárban 

 

 

 

 


 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz