FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

Létezik-e a Kennedy-átok?

 

Chris Pratt, a 40 éves hollywoodi filmcsillag szerencsésnek tartja magát, amiért nemrég feleségül vehette a Kennedy-klánhoz tartozó, 29 éves Katherine Schwarzeneggert. A lány édesanyja, Maria Shriver újságíró (Unice Kennedy lánya), édesapja pedig Arnold Schwarzeneger. Chris Pratt filmsztár örömmel csatlakozott a hatalmas és híres Kennedy családhoz.


"A Kennedy-átok" című könyv szerzője, Edward Klein szerint a Kennedy családot a tisztességtelenül szerzett vagyon, és a rosszul használt hatalom miatt bünteti a sors. Azoknak is kínál alternatívát az író, akik nem hisznek az átokban. Ez esetben a Kennedy-klán tagjai a rendkívüli kockázatvállalásnak köszönhetik, hogy az amerikai társadalom csúcsára jutottak, ami sok áldozatot is követelt. A magát mindenhatónak képzelő Kennedy család felívelését elképesztően sok tragédia kísérte. A halál ma is arat a család tagjai között. Gondoljunk csak arra, hogy nem sokkal Chris Pratt és Katherine Schwarzenegger esküvője előtt meghalt a gyönyörű, 22 éves Saoirse Kennedy Hill, Robert és Ethel Kennedy 35 unokájának egyike. A 91 éves Ethel Kennedyt lesújtotta az esemény. A fiatal Kennedy-leszármazott kábítószer-túladagolásban hunyt el. 
A nagy kockázat sok vesztességgel jár. Kennedy elnök bátyja, az ifjú Joseph P. Kennedy repülőgépe például felrobbant a II. világháborúban egy titkos katonai küldetésben. Kathleen Kennedy Cavendisnek, Hartington márkinéjának a repülőgépe lezuhant, és mindenki szörnyethalt. John F. Kennedy elnököt meggyilkolták 1963-ban. Majd öccsét, Robert Kennedy szenátort és egykori igazságügy-minisztert halálos lövés érte 1968-ban. A néhai elnök fia, John F. Kennedy junior és felesége, valamint sógornője repülőgép szerencsétlenségben hunyt el 1999-ben, amikor Rory Kennedy esküvőjére igyekeztek. A sort hosszan sorolhatnánk egészen napjainkig.

Annak idején Katherine apja, Arnold Schwarzenegger szintén boldogan csatlakozott a családhoz, akárcsak most Chris Pratt. Schwarzi, a népszerű filmsztár és hajdani kormányzó azonban már évekkel ezelőtt elvált a házastársától. Pratt pedig 2019. június 8-án vette feleségül Schwarzenegger lányát a kaliforniai Montecitóban. Chris fürdőzik a rivaldafényben, nem zavarja a Kennedy családot körülvevő túlzott figyelem, ami olykor zaklatásba torkollik. Elégedett és boldog szép feleségével, aki életmód-blogger, de filmszerepeket is vállal.


Kicsoda is Chris Pratt? A színész norvég származású anyja szupermarketben, apja a bányászatban dolgozott. A fiú középiskolai tanulmányai végeztével színészetet tanult a helyi főiskolán, ahol csak egy szemesztert végzett el, majd 19 évesen átköltözött Hawaiira. Egy ideig hajléktalanként élt. Csak ivott, füstölt és csupán annyit munkát végzett, amennyivel fedezhette a legfontosabb szükségleteit. Később egy Bubba Gumps étteremben dolgozott, és sátorban, majd kisbuszban húzta meg magát. Egyszer a vendéglőben Rae Dawn Chong  színésznőnek szolgált fel, aki felfigyelt rá, így kapta meg élete első szerepét egy horror vígjátékban. Amikor jobbra fordult a sora és ismertté vált, feleségül vette Anna Faris színésznőt, majd 8 évi házasság után elvált. Mindebből úgy tűnik, hogy Chris kalandor természetű, könnyed, laza személyiség, és jó megjelenése vonzza a nőket, ugyanakkor kétségtelenül szerencsés is. "Isten jó. Nagyon jól érzem magam, nagyon áldott vagyok. Minden remek" - nyilatkozta nemrég a sztár.

A legújabb Kennedy generációról úgy tartják, hogy olyan mint egy fényes üstökös farka, vagyis halványodik. Egyre több fiatal leszármazott tűnik el a közvélemény látóköréből. Viszont a család még ma is elég hatalmas.

 

 

A népes Kennedy família összegyült idén a július 4-i ünnepre a massachusetts-i Hyannis kikötőben.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz