FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

 

Jackie Kennedy Onassis húgának testamentuma

 

 

Az elmúlt esztendő egyik nagy vesztesége Lee Radziwill hercegné, vagyis a néhai Jackie Kennedy Onassis testvérének a halála. Lee és Jackie megvalósította a keleti partvidék előkelőségeinek álmait. Jackie az ország első asszonyaként a Fehér Ház felett diszponált, míg húga egy lengyel herceg feleségeként Európában szerzett kivételes befolyást.

Caroline Lee Bouvier, a későbbi Lee Radziwill hercegné III. John Vernou Bouvier és Janet Norton Lee második leánya, Jackie Kennedy Onassis húga. A testvérek szüntelenül rivalizáltak egymással. Lee utálta, hogy mindig csak Jackie Kennedy húgaként emlegették. Igyekezett saját jogon is különleges státusz szerezni magának.  Már 20 évesen férjhez ment Michael Canfieldhez. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően, a pletyka szerint II. Erzsébet királynővel is rokonságba került. Ez a házasság azonban rövidesen kudarcot vallott. 

 

Másodszor is férjhez ment, és így lengyel hercegnévé vált, hiszen 1959-ben feleségül vette az arisztokrata Stanislas Radziwill. Igaz, a herceg húsz évvel idősebb volt nála, de az ambíciózus Lee-t ez nem zavarta. A párnak két gyermeke született Anthony és Christina. Fia, Anthony 1959-ben született, és televíziós filmkészítővé vált, de sajnos meghalt 40 évesen. Lee elvált, majd 1987-ben ismét férjhez ment, ezúttal a gazdag Herbert Ross rendező-producerhez. Általában Fifth Avenue-i lakásában, londoni rezidenciáján (a Buckingham Place 4-es lakóhelyén), és a 17-dik századi, angol vidéki birtokán, a Turville Grange-ben töltötte idejét. 

A 85 éves Caroline Lee Bouvier, asszonynevén Lee Radziwill, örökre lehunyta a szemét manhattani lakásában, 2019-ben. Utolsó akarata szerint egyetlen élő gyermeke, Anna Christina 'Tina' Radziwill örököli az 50 millió dollárra becsült birtokát. Menyét, elhunyt fiának özvegyét, Carole DiFalco Radziwillt teljes egészében kihagyta az örökségből.

Lee Bouvier Radziwillt, a nemzetközi társaság üdvöskéjét, mindig elegancia jellemezte. Hosszú, gazdag élete során csodálatos tárgyakat és műalkotásokat halmozott fel a világ különböző részében lévő, káprázatos otthonaiban. Halála után néhány hónappal, 2019. október 17-én a "Lee Bouvier Radziwill Gyűjteményt" már eladásra kínálták a Christies' aukcóján. A gyűjtemény tartalma bepillantást nyújtott Lee lenyűgöző életébe. A társasági élet kiemelkedő alakjaként, demokrataként és hercegnéként az amerikai történelem jelentős eseményeinek tanúja volt.

Az élete vége felé azt nyilatkozta Lee Radziwill egy újságírónak: "Természetesnek tekintettem, hogy az életem az izgalomról, a csillogásról és a gondtalanságról szól. Azt gondoltam, hogy ez a varázslat örökké tart."

Lee Radziwill fénykorában:

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2020. Minden jog fenntartva
Design: C@diz