FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

 

Algéria leggazdagabb embere

 

 

A 72 éves Issad Rebrab, Algéria leggazdagabb embere az ország legnagyobb ipari konglomerátumának, a Cevitalnak az alapítója. Issad Rebrab az afrikai ország függetlenségért küzdő forradalmárok leszármazottja. Felmenői részt vettek a gyarmattartó Franciaország ellen folytatott harcokban.

Rebrab a függetlenség elnyerése után vállalkozásba kezdett, és az ország első milliárdosává vált. Issad Rebrab egyszerű családból származott, és tanulmányait szerény szakiskolákban végezte. A diploma megszerzése után üzleti jogot és számvitelt oktatott, de hamarosan abbahagyta a tanítást, és 1968-ban létrehozta saját számviteli cégét. Egyik ügyfele azt tanácsolta Rebrabnak, hogy fektessen be a kohászati- és az építőiparba is. Tudta, hogy kockázatot vállal, ám mindig úgy gondolta, hogy a legrosszabb esetben visszatérhet a tanításhoz.

Napjainkban Algéria legnagyobb magánvállalata a Cevital az acél, élelmiszeripar, agráripar és elektronika területén tevékenykedik. A milliárdos tulajdonában lévő óriás cégé a világon az egyik legnagyobb cukorfinomító, amelynek éves termelése mintegy 1.500 millió tonna.

Rebrab 1998-ra eléggé magabiztossá vált ahhoz, hogy vállalatát tovább növelje, így jelenleg több mint 13.000 embert foglalkoztat Algériában. Kemény munkája és elszántsága nevet szerzett a cégnek.

Az elmúlt években a Cevital több mint 200 millió dollárért megvásárolta az algériai Brandt erőművet. A menedzsment bízik abban, hogy a társaság képes versenyezni Kínával az olcsó munkaerőért. Rebrab tovább terjeszkedett 2016-ban, 45 millió dollárért megszerezte az El Khabar médiacsoportot. Ez a második befektetése a sajtóban, hiszen már tulajdonosa a francia-algériai "Liberte" napilapnak. Tudja, hogy a gazdasági sikereit tovább erősíthetik az újságok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz