g

e

Súlyos vádak
Sean Connery özvegye ellen

 

A nemrég 90 éves korában elhunyt Sean Connery özvegye, Micheline Roquebrune marokkói-francia festő börtönbe kerülhet. Sean Connery halála után a spanyol hatóságok megerősítették, hogy adócsalás miatt továbbra is bírósági eljárás zajlik a 91 éves hölgy ellen. Ha elítélik, az özvegyet 16 millió font pénzbírsággal és két és fél év börtönnel is sújthatják.
Sean Connery az 1980-as évek elejétől 1999-ig a dél-spanyolországi Marbellában élt, a Casa Malibuban. Élvezte a golfozást a napsütötte vidéken, és az óceán közelében lévő luxusvillájában töltötte napjait. A Daly Mail brit lap szerint eközben a "By The Sea" építőipari cég a Connery-házaspár tulajdonában lévő ingatlanon egy hatalmas komplexumot épített 72 luxuslakással, noha csak öt új lakás építésére volt engedélye. A brit lap szerint a társaság soha nem adózott megfelelően, továbbá hamis transzferekkel és tranzakciókkal elsikkasztotta a pénzt.


A házaspár 1999-ben eladta a spanyolországi Marbellában található villáját körülbelül 6,7 millió frankért. Az ügyészek azt állítják, hogy Micheline Roquebrune együttműködött a megvádolt ügyvédekkel és üzletemberekkel, hogy a „fiktív jogi ügyletekkel” elrejtse az ingatlan eladásából származó nyereséget az adózás elől. Az úgynevezett "Goldfinger" ügy, amit Sir Sean Connery 1964-es Bond-filmjéről neveztek el, még ma sem zárult le.


Sir Sean Connery és felesége ezután végleg elhagyta Spanyolországot. A spanyol ügyészek szerint Micheline Roquebrune 5,5 millió fonttal kárpsítozza meg a spanyol kincstárt, és úgy vélik kulcsszerepet játszott az ügyben. Roquebrune egész akkori jogi csapata, továbbá Marbella akkori polgármestere és hat városi tanácsos csalás miatt börtönbe került az eset miatt. Sean Connery ellen is eljárást indítottak, de a hollywoodi sztárt végül 2014-ben felmentették. Noha mindez 20 évvel ezelőtt történt, Connery felesége ellen folytatódott az eljárás. Roquebrune azonban kibújt a spanyol hatóságok karmai közül, hiszen a Bahamákra települt át világhírű férjével együtt. Nemrég, 2020 októberében a James Bondot is alakító filmsztár elhunyt. Özvegye azonban még nem lélegezhet fel, noha a francia-marokkói származású nő tagadja, hogy köze lenne a csaláshoz. Szerinte az állítás "tiszta hülyeség". 
Sean Connery-nek az első házasságából született egy fia, Jason, aki rendezőként dolgozik. Micheline Roquebrune-nek korábbi kapcsolatából három gyermeke van: Oliver, Micha és Stephane. Ők tehát az örökösök, mivel a házaspárnak közös utódja nincs.

Az utolsó képek egyike, ami a sztárról és feleségéről készült:

 

 

 

Archívum Kapcsolat