Archívum Kapcsolat

 

e

 

Murdoch médiacézár a vesztességei ellenére is boldog

 

A koronavírus katasztrofális következményei arra kényszerítik a News Corporation ausztrál médiavállalatot, hogy mintegy 60 helyi nyomtatott magazint leállítson. A Rupert Murdoch tulajdonában lévő cég Ausztrália négy régiójában digitális kiadványokra vált,  közölte nemrég a Deccan Herald. Rupert Murdoch, a News Corp. ügyvezető elnöke az idén lemond pénzbonuszáról is, mert a médiavállalat negyedév alatt egymilliárd dolláros veszteséget könyvelt el.

Rupert Murdoch még 22 éves korában örökölte elhunyt apjától, Kieth Murdochtól az ausztrál újságbirodalmat, amit folyamatosan bővített. Murdoch médiamágnás napjainkban öt kontinensen több száz újság tulajdonosa. Az USA-ban a legismertebb újságai a Fox News, a The Wall Street Journal és a Harper Collins. A globális médiabirodalom felépítésének hat évtizede után a Murdoch család napjainkban már nem vásárol, hanem inkább elad lapokat. Pédául 2019 márciusában a médiamogul 12 milliárd dollárt kapott a "Disney Fox" eladásáért, és jó apaként a bevételt gyermekei között osztotta szét. A 89 éves milliárdos utódai jelentős részt vállalnak napjainkban a vállalat működtetésében. f


Hat évtizedes karrierje alatt Murdoch négy házasságot kötött, és hat gyermeke született. Jelenlegi felesége, a 63 éves Jarry Hall, egykori szupermodell és színésznő, Mick Jagger hajdani élettársa. Jarryt, az ausztrál születésű médiacézár 2016-ban vette feleségül Londonban. Jerrynek két lánya és két fia született Jaggertől, akik ma már valamennyien felnőttek. A The Australian Women Weekly lap szerint a lányok kifejezetten örülnek, hogy Murdoch lesz a pótpapájuk. Murdoch utódai azonban nem ilyen lelkesek, hiszen az új családtagoknak köszönhetően örökségük csökken. Rupert és Jerry napjainkban főként a Los Angelesben lévő, Bel Air-i luxusbirtokukon él, hiszen Murdoch maga is amerikai állampolgár.

Jerry Hall 25 évvel fiatalabb férjénél, de már mindketten túl vannak az ifjú éveken. Nemrég azt nyilatkozta, hogy nagyon jól szórakozott egykor Mick Jeggerrel, hiszen a zenészek csodálatosak. Utaztak a világban, sok kellemes dolgot éltek át együtt, de ma már másra vágyik. A mostani kapcsolatában azt tartja a legfontosabbnak, hogy biztonságban érezheti magát és nagyon szeretik egymást. Végül is szeretni sohasem késő.