FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

Tobzódnak Európa új urai

 

 

 

 

A szaúdi Mohammed bin Salman koronaherceg a tulajdonosa a 301 millió dolláros, Versailles közelében lévő francia kastélynak. A 21. századi palota 2008 és 2011 között épült, amit 2015-ben adott el az egyiptomi Adnan Khashoggi  ingatlanfejlesztési cége, egy akkor még rejtélyesnek mondott vevőnek. Bár a tulajdonos egy ideig offsore cégek mögött rejtőzött, végül a szaúdi királyi család tanácsadói megerősítették, hogy a hercegé az ingatlan, ezt az információt a Times magazin közzé is tette.

 

A kastély a felszereltsége révén a világ egyik legdrágább és legelőnyösebb otthona. Külseje egy 17. századi kastélyt jelenít meg, mivel építői a közeli versailles-i kastélyt próbálták utánozni, de valójában egy új, XXI. századi építmény. Az antik homlokzatok mögött modern létesítmények húzódnak meg. Mozik, deluxe medencék, fedett labirintus és egy éjszakai klub is található a palotában. Az 57 hektáros területen gondozott kertek pompáznak, a látványos szökőkutak pedig iPhone-nal irányíthatók. A belső terek gazdagon aranyozottak és a mennyezeteket freskók ékesítik. Mindezek ellenére az épület nélkülözi a francia kecsességet és cizelláltságot.

A hithű muszlim koronaherceg még borospincével is rendelkezik, noha vallása tiltja az alkoholfogyasztást. Ha így folytatódik, akkor hamarosan az újonnan betelepített "arab bortermelők" vehetik át a francia borvidéket.


A koronaherceg féktelen költekezéseiről pletykál a világ, miközben otthon meghirdette a korrupció elleni küzdelmet. A királyi család számos tagját és üzletembereket tartott fogva Rijádban, a Ritz szállodájában, és megkérdőjelezte üzleti vagyonuk és milliárdjaik eredetét. Valójában a történet arról szól, hogy a jelenlegi uralkodó, a koronaherceg apja már öreg. A trónöröklési küzdelem pedig elkezdődött.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz