g

e

 

A Salviniről szóló könyv az olaszországi eladások élén áll, noha üres oldalakat tartalmaz!

"Miért érdemel Salvini bizalmat, tiszteletet és csodálatot?". Ez a címe a 2019 februárjában megjelent, 6,99 euróért árusított könyvnek, ami jelenleg az olaszországi eladások élén áll. Akik arra számítottak, hogy valódi elemzést olvashatnak az olasz Liga vezetőjéről, azok tévednek. Az ígéretesnek tűnő fekete borítójú 110 oldalas könyv ugyanis üres oldalakat tartalmaz.

Az Amazon kereskedő portál oldalán a következő sorok olvashatók. "Ez a könyv üres oldalakkal van tele. Több éves kutatás ellenére sem tudunk, mit mondani erről a témáról, ezért kérjük, hogy nyugodtan használja ezt a könyvet jegyzeteléshez ". A szerző politikai elemzőknek titulája magát. Az Amazon azt állítja, hogy "Alex Green egy olyan szerző álneve, aki egy kis humort igyekszik becsempészni a mostani különösen nehéz időszakba".
A 47 éves exminisztert sokat támadják a bevándorlást ellenző politikája miatt. A könyv azonban nem humoros, hanem sokkal inkább sértő Matteo Salvinire nézve, aki jelenleg a legnagyobb ellenzéki párt vezetője. Ráadásul provokáció, ami megtévesztette a "kapitány" rajongóit, akik a megjegyzéseikben kifejezték csalódásukat. "Üres, fájdalmas és elbizakodott könyv - írja egy csalódott vásárló - mert a szerző minden erőfeszítés nélkül gyűjt pénzt! Nem jó példa egy becsületes újságíró vagy író számára!"

f

 Salvini kritikusai gúnyolódva a következőket írták: "Hosszú és fárasztó olvasmány, de megérte. Remek, kapitány, csak így tovább!" Egy másik hozzászóló szerint: "Zseniális lelet. A sok üres oldal bemutatja Salvinit és azt, amit csinál... vagyis semmit. Sajnos a szerző a címen kívül nem tudott semmi jót írni róla."
Alex Green nem nevezhető szerzőnek, mert nem érvel, viszont megsértette a Liga vezetőjét, aki ellenzékből nem sokat tehet. Helyesebb lett volna Giuseppe Conte miniszterelnöktől számon kérni, hogy mit tett eddig, hiszen jó volna felismerni, hogy nem Matteo Salvini irányítja az országot. Cselekednie a mindenkori miniszterelnöknek és kormányának kell. Az exminiszter korábbi hatékony intézkedéseit már visszavonták. Ráadásul, ha a sok százezer bevándorló hamarosan állampolgárságot és szavazati jogot kap, akkor Matteo Salvininek a következő választások után sem lesz sokkal több lehetősége valódi cselekvésre. De nyilvánvaló, hogy éppen ez a hatalmon lévők célja.

 

 

 

Archívum Kapcsolat