g


Végtelenített kerékpárpálya épül az iskola tetején

 

Végtelenített kerékpárutakat építenek Indiában egy épület tetejére. A Nudes nevű építésziroda egy környezetbarát iskola építésére kiírt pályázatot nyert el az indiai Pune városban. A tervet „Erdei iskolának” nevezték el, amelynek a tetején kerékpár pályát alakítanak ki, ahol a diákok kedvükre sportolhatnak majd.

Az elmúlt évtizedben Pune városban jelentősen nőtt a lakosság száma, ami miatt a levegő minősége romlott, ezért a hatóságok pályázatot írtak ki egy környezetbarát iskola építésére a sűrűn lakott régióban. Pune körülbelül három órás autóútra található a túlnépesedett Mumbai városától. Éppen ezért a fontos a zöld projekt. Nuru Karim, a Nudes cég alapítója elmondta, hogy két henger formájú toronyból áll majd az iskola, amelynek felületét függőleges kertekkel fedik be. Ezen a módon próbálják javítani a levegő minőségét. Az iskola teljes épülete körülbelül 11.612 négyzetméter lesz, ami kényelmes környezetet biztosít a gyermekek neveléséhez a 12. osztályig. A külső felületet borító zöld növények eltávolítják a szennyeződéseket, és a levegő megtisztul - nyilatkozta a cégvezető a Planet Vocice-nak.


Az iskola alagsori szintjén teniszpálya és medence várja majd a tanulókat. A gyerekek feladata lesz a földön és az udvaron lévő növények ápolása. A hivatásos kertészek azután helyezik át a zöld fákat és bokrokat a magasabb szintekre, ha már eléggé megerősödtek a tartós túléléshez. A fő attrakció azonban a tetőre tervezett fantasztikus kerékpárpálya lesz. A tanulók bizonyára örülnek majd ennek a remek ötletnek, hiszen a kilátásban gyönyörködve, tiszta levegőt belélegezve, zavartalanul kerékpározhatnak a tetőn, miközben a hely a korlátlan szabadság érzetét kelti bennük.

 

 

Archívum Kapcsolat