FŐOLDAL Milliárdos írók Művészet
 
 

Selma Ergeç is szultáni sarj

 


A Hatice szultánát alakító Selma Ergeç rendkívül népszerű Törökországban. A ”Szulejmán” című filmsorozatban nyújtott alakítása Európa számos országában ismertté tette. Nemrég Orlando Bloommal közös reklámfilmet is forgatott.
A karcsú, német-török származású színésznő 1978 november 1-én született, a németországi Hamm városában. Apja török orvos, anyja német ápolónő volt.
Selma eleinte orvosnak készült, majd három évig pszichológiát hallgatott. Ám 2000-ben, váratlan fordulattal, modellként kezdett dolgozni, később pedig színészetet tanult, és néhány filmben is szerepelt. Beszél angolul, törökül, németül, franciául. Igazi hercegnő, hiszen egyes információk szerint édesapja, II. Mahmut leszármazottja. Így nem csoda, hogy a gyönyörű Selma meggyőzően formálta meg Hatice szerepét a ”Szulejmán” filmsorozatban.

 

 

 

 

A történet szerint a szépséges Hatice első férje halála után beleszeret Ibrahim pasába, és a szultán végül feleségül adja kedvenc húgát legfőbb bizalmasához. Házasságukból ikrek születtek, Hanim és Fülane. Később egy fiúnak is életet adott, akit Mehmednek hívtak, de sajnos pár napos korában meghalt. Eleinte boldog házasságban élt a szépséges szultána, Ibrahim pasával. A férfi azonban az elbűvölő Nigar asszony szerelmét is viszonozta, sőt a kapcsolatukból egy gyermek is született. Amikor Hatice erről tudomást szerzett, akkor válni akart, de végül mégis kibékült a pár. Ennek ellenére sorsuk meglehetősen tragikusan alakult. Egyes források szerint Hatice gyermekeit Szulejmán szultán megölette, hogy ne veszélyeztessék saját ivadékainak trónra kerülését. Időközben Ibrahim pasa is kegyvesztett lett, és kivégezték. Hatice szultánát a tragikus események sorozata megtörte, és végül 1538-ban meghalt.

 

A különleges karakterű, kecses Selma Ergeç, aki szintén szultáni sarj, azonban sikeres életet él, és jól boldogul. Nevét megismerte a világ, és 35 évesen elismert sztárrá vált.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2013. Minden jog fenntartva
Design: C@diz