FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

Földkörüli luxusutazás

 

 

 

A "Four Seasons Hotels and Resorts" a világ vezető luxus vendéglátóipari cége több hetes légi világkörüli utazásokat szervez. A társaság 2015-ben indította el a Private Jet járatokat, amelyeknek utasai egyetlen globális utazás során több különböző országban kalandozhatnak, miközben a szállodalánc luxushoteleiben szállhatnak meg. Egy ilyen út jelenleg mintegy 125 ezer euróba kerül.Most a társaság vezetői újra gondolják a luxus légiközlekedést, és 2021-re még kényelmesebb, még korszerűbb és elegánsabb gépeken utazhatnak azok, akik megengedhetik maguknak.


A Four Seasons nemzetközi konglomerátum világszerte több mint 100 ingatlannal rendelkezik. A dúsgazdag  Bill Gates a "Cascade Investment" nevű cégén keresztül a társaság 47,5 százalékát birtokolja. A másik főrészvényes Alwaleed bin Talal, szaúdi herceg a KHC vállalatán keresztül jelentős tulajdonosa a vállalatak, továbbá a szállodaalapító Isadore Sharp is 5 százalékot mondhat magáénak.

A pakisztáni származású Shakid Khannak sikerült egy kicsit lecsípni a birodalomból, amikor megvásárolta a Four Seasons Hotel Torontót a szaúdi hercegtől még 2016-ban.
Ki is ez a férfi? Shahid Khan (más néven Shad Khan) 1950-ben, a pakisztáni Lahore-ban egy középosztálybeli családban született. A pénz és siker iránti szenvedélye azonban Amerikába űzte. Khan 16 éves korában az USA-ba költözött, mert arról álmodott, hogy építészmérnökként teljesedhet ki az élete. Az Illinois Egyetem első évének befejezése után azonban rájött, hogy az építészet koránt sem olyan kifizetődő, mint gondolta. Úgy döntött, hogy mindenképpen gazdaggá válik. Végül diplomát szerzett 1971-ben az ipari mérnöki szakon, majd különböző vállalkozásokba kezdett. Ma vagyonának nettó értéke közel 4,4 milliárd dollár. Khan jelenleg a Flex-N-Gate Corporation elnöke és tulajdonosa Kanadában, az Egyesült Államokban és Mexikóban.

Az USA-ba érkezese után elég szerényen élt, ma viszont Shahid Khan egy elegáns penthouse-ban lakik, a chicagói Park Tower 61-dik emeletén. Ez Chicagó egyik legmagasabb épülete, amihez 9.000 négyzetméteres birtok is tartozik, és a pakisztáni üzletember 8,3 millió dollárt fizetett érte. Shahid házas, a főiskolai szerelmét, Ann-t vette feleségül. Két gyermekük született, Tony és Shanna Khan.

Érdekesség, hogy a Four Seasons nemzetközi szállodabirodalom főhadiszállása is Torontóban található. A vállalat két és fél éve működő PrivátJet programja óriási siker. A gazdagok egzotikus szigetekre, fantasztikus városokba repülhetnek egyetlen utazás alkalmával, ahol a világ legjobb séfjei készítik az ételeket, és a Four Seasons szállodalánc legszebb hoteleiben hajthatják álomra a fejüket. Ilyen manapság egy globális világkörüli nyaralás.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz