g


Alaszkai szálloda a világ végén

 

 

A Sheldon Chalet egy 5 hálószobás luxusfaház az érintetlen alaszkai Denali Nemzeti Parkban, Észak-Amerika legmagasabb részén, a Denali-hegy csúcsán. A 2000 négyzetméteres Sheldon Chalet meglehetősen távoli szálloda, és kizárólag légi úton érhető el. A jól felszerelt szállás a Ruth-gleccseren, magánterületen áll.

Az 1975-ben elhunyt Don Sheldon Alaszka egyik legjobb bozótpilótája volt. Tökéletes technikával mindig leszállt a gleccserek legelérhetetlenebb részeire is, ahová rendszeresen turistákat szállított. Még 1950-ben megvásárolta a hegycsúcson, a később róla elnevezett 5 hektáros területet, és elkezdte fejleszteni feleségével, Robertával együtt, ami szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt. Mintegy 10 évbe telt, mire a hatóságok megadták az engedélyt a szálloda építésére. Ezen túlmenően, a félreeső területen a fényűző lakhatás megteremtése is megpróbáltatást jelentett.

- Don Sheldon még 1966-ban kezdte építeni a kunyhót az 5 hektáros sziklán a Denali szívében, hogy a világ minden tájáról érkező kalandvágyó utazók megtapasztalhassák a föld egyik legkülönlegesebb helyének csodáit - nyilatkozta Robert Sheldon a Chicago Tribune-nak.


A házaspár halála után gyermekeik, Robert és Kate felépítették a Sheldon Chalet luxus menedéket, ami 2018-ban készült el. A testvérpár az édesapjáról nevezte el a szállást, ami  hamarosan népszerűvé vált, és ezután a gyakran szerpelt a címlapokon a megközelíthetetlen hely, a 3 éjszakás tartózkodás elképesztő ára miatt. Akiknek van elég pénzük, azoknak ez a hely tökéletes menedék lehet. Elkészülte után a magán helikopterjáratok is beindultak.
Az elbűvölő alaszkai Denali Nemzeti Park hatmillió hektáron terül el, ahol a grizzly medvék, karibuk, jávorszarvasok, farkasok és más vadon élő állatok élnek. Gyönyörű és szinte elérhetetlen ez a vidék. Az öthektáros magánbirtok 10 vendég elszállásolására alkalmas, ahol öt stílusosan kialakított hálószobában pihenhetnek a vendégek. Az 1829 méter magasságban elhelyezkedő gleccservölgyben, a fényűző Sheldon Chalet öt szobájának mindegyike egy-egy hatszög panelt foglal el, a hatodik pedig egy közös fürdőszobaként funkcionál. Ez a megoldás körkörös, lenyűgöző panorámás kilátást eredményezett. Mindent vastag szőrme borít az épületben. Továbbá a fényűző ellátás is bizonyítja, hogy az élet 2000 m magasságban is kényelmes lehet. A luxusmenedék igazi ötcsillagos alaszkai vadon élményt kínál.Tavasszal kezdődik a kalandszezon, és július 15-ig tart. A vendégek felfedezhetik a közeli meleg forrásokat, helikopteres horgászatra indulhatnak egy titkos tóhoz, és hihetetlen túrákon vehetnek részt a gerincvonal mentén, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Denali National Parkra.
Páronként minimum 3 éjszakás tartózkodás esetén, 29.600 euró befizetése után, a Sheldon család gondoskodik a teljes ellátásról. Ez az ár tartalmazza a helikopteres transzfert a faházba és vissza, továbbá a séf ínyenc ételeit, finom borait, továbbá a különleges gleccserkalandokat két vezetővel, valamint a hegyi túrákhoz szükséges felszerelést is. Az idelátogatók különleges élményekhez juthatnak Denali-hegy csábító, igéző s Ruth-gleccserében.


A környezettudatos faházban egy szakértő csapat áll rendelkezésre, köztük két idegenvezető, egy szakács és egy concierge, akik gondoskodnak arról, hogy a vendégek pihenhessenek. A vendégek extrém élményben részesülnek. Helikopteres érkezés után ebéd a történelmi tanyán. Repülhetnek egy horgásztóhoz, piknik ebéddel, kivételes helyi alapanyagokból készült ételekkel várják őket. Ezután repülés egy működő aranybányába, de nem hiányozhat a szánkózás és a síelés sem. A világ minden tájáról érkező kalandvágyó utazók megtapasztalhatják, hogy miért tartják a Föld egyik legkülönlegesebb helyének a Sheldon kunyhót.

 

 

 

Archívum Kapcsolat