FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 


Villákat épít a Skorpió-szigeten az orosz milliárdos

 

Az 51 éves orosz oligarcha, Dmitrij Ribolovljev öt évvel ezelőtt megvette Athina Onassis Rousseltől a gyönyörű és híres Skorpió szigetet, amit legkisebb lányának ajándékozott a születésnapjára. Ezen a paradicsomi területen egykor Aristoteles Onassis görög hajómágnás szerelme, Maria Callas operaénekesnő élhetett. Később, amikor feleségül vette a néhai John Kennedy elnök özvegyét, Jackie-t, mindketten ebben a káprázatos természeti környezetben laktak, távol a világ zajától.

Az orosz milliárdos kedvenc lánya, Jekatyerina Ribolovljeva pedig a görög hajómágnás unokájának, Athina Onassisnak a barátnője. Így került a sziget a család látókörébe. Jekatyerina rajong Görögországért. A sziget megvásárlását követően az esküvőjét is ott tartotta. Az orosz örökösnő a svájci állampolgárságú, uruguay-i születésű, Juan Sartori üzletemberrel 2015 októberében kötött házasságot. A lakodalomban mindössze 60 válogatott vendég vehetett részt. A titkos házasság után tavaly egyéves fiuk keresztelőjét is a legendás Skorpió szigeti kápolnában tartották. Egyelőre minden szép és idilli a Jón-tenger vizein és a Skorpió-szigeten.

 

A változás szele azonban már közeleg, hiszen az egzotikus görög szigeten hamarosan hatalmas üdülőközpont épül. Ribolovljev terve szerint 20-22 villából álló, ötcsillagos szállodakomplexumot létesítenek a jövőben. Természetesen gyógyfürdőt és elegáns éttermeket is építenek, amelyek a vendégek kényelmét szolgálják. A terv megvalósítása várhatóan 100 millió euróba kerülhet. A beruházásról a görög kormány és a felelős miniszterek teljes körű tájékoztatást kaptak, úgy hírlik, hamarosan aláírják az engedélyeket, hogy a megvalósításhoz mielőbb hozzákezdhessenek.
Jelenleg az orosz üzletember a Skorpió-szigeten mintegy 70 embert foglalkoztat. Kertészek, szobalányok, biztonsági emberek és építészek szorgoskodnak a pompás területen. Már megkezdődtek az előkészületek is a beruházások megvalósítására.

A orosz Ribolovljev 1990-es években privatizációval szerezte óriási vagyonát. Dmitrij akkortájt fölöttébb aggódott a famíliája biztonságáért, ezért családostól Svájcba költözött, közben tovább irányította oroszországi üzleti vállalkozásait. 
Egy furcsa eset is történt abban az időben, hiszen 1996 szeptemberében Jevgenyij Pantelejmonovot, a "Neftekhimik" cég igazgatóját gyilkos lövés érte saját házának lépcsőjén. Emiatt Ribolovljevet 1996 májusában hivatalosan vád alá helyezték, majd letartóztatták. Az alapos gyanú szerint megbízást adott Pantelejmonov üzletember meggyilkolására. Az ügyészség kiderítette, hogy Ribolovljev megfelelő engedély nélkül vásárolta 1995 augusztusában azt a pisztolyt, ami a gyilkoshoz eljutott. Az orosz oligarchát azonban 11 hónap múlva szabadon engedték, mert az egyetlen élő tanú visszavonta a vallomását Ribolovjlev javára. A Legfelsőbb Bíróság ezek után felmentette az üzletembert 1997-ben.
Az orosz Krőzus azóta vígan él és gazdagodik. Legkedvesebb és legkisebb lánya, Jekatyerina egyébként a monacói futballcsapat 66 százalékát is megvette, míg 33 százaléka a Grimaldi hercegi családé. Apja pedig a monacói focicsapat elnöke. Úgy tűnik, hogy a hercegek egyáltalán nem kényeskednek, ha jelentős bevételhez juthatnak. Egyébként az orosz Ribolovljev család Ciprus egyik nagy bankjának tulajdonosa is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz