g

e
Egy bohém kancellárjelölt
Németországban

 

Egy közvélemény-kutatás szerint a legtöbben Markus Södert látnák szívesen Angela Merkel utódjaként a német kancellári székben, miután Merkel bejelentette, hogy 2021 őszén visszavonul. Söder bajor miniszterelnök, a CSU vezetője azonban egyelőre azt válaszolta, hogy Bajorországban a helye. Szerinte még nincs itt az ideje a lehetséges pályázók megnevezésének - nyilatkozta a stimme.de online hírportálnak. Úgy véli azonban, hogy csakis olyan személy jöhet szóba, aki képes a koronavírus-válság kezelésére.

fSöder kemény fickó, ám ugyanakkor bohém is. A bajorországi karneválok idején mindig extravagáns jelmezekben mutatkozott a nyilvánosság előtt. Az álruhás Markus Söder beöltözött már Shreknek, Marylin Monroe-nak, II. Lajos bajor királynak, sőt Luitpold régens hercegnek is.
Markus Söder Nürnbergben született 1967-ben, és ott is nőtt fel. Szülei, Max és Renate építőipari vállalkozást vezettek. Markus jogi doktorátussal rendelkezik, és több mint negyedszázada politikus. Rendkívül fiatalon, egy nappal a 16-dik születésnapja után csatlakozott a CSU-hoz, amelynek ma már a vezetője.Söder 1999-ban kötött házasságot Karin Baumüllerrel, aki egyébként a nürnbergi székhelyű Baumüller csoport egyik tulajdonosa. Felesége cége a villamos-automatizálási és hajtásrendszerek vezető gyártója. A házaspárnak három gyermeke született. Södernek azonban van egy lánya az egyik korábbi kapcsolatából is. Magánéletében rendkívül aktív, szeret úszni, kerékpározni és profi módon teniszezik.

A tehetséges politikust számos ellenzője hangosnak, sőt kényelmetlen személyiségnek találja. Márciusban még a lakosságnak csak a 30 százaléka gondolta úgy, hogy kancellár is lehetne. Söder népszerűsége azonban gyorsan növekedett az elmúlt hónapokban. Ez legfőképpen annak köszönhető, hogy miniszterelnökként gyorsan cselekedett, és lenyűgözte a bajorokat a világjárvány elleni sikeres küzdelmével. Egyre többen úgy látják, hogy az 53 éves nürnbergi politikus valóban esélyes lehet a kancellári posztra. A protestáns Markus Söder ellenzi Angela Merkel migrációs politikáját. Ám ki tudja, hogyan vélekedik majd esetleges hatalomra kerülése után. Elődje, Horst Seehofer is kezdetben elutasította a migrációt, de később Németország belügyminisztereként már a bevándorlást támogatta.

Markus Söder a feleségével Luitpold régenshercegként az egyik karneválon:

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Archívum Kapcsolat