FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

A gazdag sportolók szeretnek Svájcban élni

 

 

A négyszeres Formula 1-es világbajnok, Sebastian Vettel, a Ferrari sztárja és Hanna Sprater idén júniusban összeházasodott. Először a német "Bild" újság tudósított az eseményről. Vettel felesége, a német nemzetiségű Hanna Sprater 1988-ban született, angol anyának és német apának a gyermekeként. A jelenleg 31 éves szép hölgy Heppenheimben, Németországban nőtt fel. Textiltervezést tanult, de a sorsa korán kedvező irányt vett. Sebastian Vettel és Hanna ugyanis már iskolás koruk óta egy pár, és eddig két szép gyermekük született. Emily öt éves, Matilda pedig három esztendős. Éppen itt volt az ideje tehát a házasságkötésnek. Hanna és Sebastian Vettel már évek óta egy hangulatos, középkori parasztházban él a gyerekekkel Svájcban.

w

Roger Federer jelenlegi hivatalos tartózkodási helye a svájci Valbellában található, ami immár állandó lakóhelyévé vált. Ez azonban hamarosan megváltozik, mert a négygyermekes Roger új otthont tervez magának és családjának a Zürichi-tó partján, a Rapperswil-Jona gyönyörű területén.

e


Még alig fejeztük be az ámuldozást Federer nemrég felépült pompás svájci otthona láttán, amikor a bulvárlapok a közelmúltban bejelentették, hogy Roger megvásárolta Herrlibergben, a festői Kempratner-öbölre néző 16.000 négyzetméteres területet a Zürichi-tó partján. Ez az utolsó szabad telek a Kempratner-öbölben, ami a tó közelében található. Roger Federer szerint az építkezés hamarosan elkezdődik. Az Egyesült Államokból és Dél-Afrikából érkezett tervezői csoportok vesznek részt a projekt megvalósításában. A hatalmas területen teniszpálya és más sportlétesítmény is épül majd.

A Zürichsee-Zeitung közölte, hogy noha Federer jelenleg Valbellában él hatalamas villájában, ezenkívül tulajdonosa egy szép dubaji ingatlannak is.

A finn Mika Räikkönen ugyancsak híres az elegáns otthonairól. Finnországi birtokán kívül értékes házzal rendelkezik Svájcban is.

Második felesége, Minna-Mari "Minttu" Virtanen megváltoztatta a "jégembernek" is nevezett Räikkönent. Első gyermekük, Robin Räikkönen  2015-ben születetett. Kimi és Minttu sem kapkodta el a házasságkötést, hiszen hivatalosan 2016. augusztus 7-én tartották az esküvőt az olaszországi Sienában. Minna 2017-ben immáron a második közös gyermeküket hozta a világra.

Kimi a svájci Baarban lévő házát 24 millió dollárért vásárolta. Baar egy Zürich közelében lévő aprócska település. A sportoló finnországi Porkkalanniemiben lévő otthona is elegáns.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz