FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 
 

A számítógépes zseni

 

 

 

A 19 éves brit Nicholasa D'Aloisio-Montilla a világ egyik legfiatalabb gazdag vállalkozója. Vagyonát nem örökölte, hanem 15 évesen maga teremtette a "Summly" mobil szoftver kifejlesztésével. Az alkalmazás néhány mondatban összefoglalja a híreket, információkat, így lehetővé teszi a témák gyors kiválasztását, áttekintését. A tehetséges kis fickó annak idején egy Hong Kong-i milliárdostól kapott kockázati tőkét a munka elkezdéséhez.

 

 


jMég csak 17 éves, amikor a Yahoo megvette a Nich által fejlesztett technológiát. Jelenleg a cégnél felelős menedzser, vagyis a legfiatalabb alkalmazott. Ezzel a tranzakcióval megteremtette saját 30 millió dolláros nettó vagyonát. A vergődő internetes óriás, ilyen friss "vérátömlesztéssel" próbál fürgébbé és korszerűbbé válni. Nick aktívan részt vesz a monstrum átalakításában.


Jelenleg Londonban él testvérével és a szüleivel, akik ausztrál bevándorlók. Apja, Lou Montilla, a Morgan Stanley alelnöke, anyja, Diana D'Aloisio pedig ügyvéd. Noha Nich Londonban született 1995-ben, a család még visszatért egy időre Ausztráliába. Majd ismét Anglia következett, immár állandóan, ahol magániskolában tanult. Nick D'Aloisio tehetsége vitathatatlan, ám családi háttere is hozzásegítette a sikerhez.


 

 
 
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2015. Minden jog fenntartva
Design: C@diz