g


A koreai festő sikerei

 

 


Az impresszionizmusban gyökerező stílusával Sung Sam Park azt szeretné, ha alkotásai érzelmeket váltanának ki a közönségben. „Amikor az emberek a művészetemet nézik, azt akarom, hogy boldogok legyenek” - nyilatkozta. A koreai Sung Sam Park tizenkét évesen kezdett festeni. Tehetségét és képességeit tanítói hamar felismerték, és tizenhárom évesen, középiskolásként már festészetet tanított a helyi középiskolában.

Szöulban született 1949-ben, Koreában, ahol Park 1973-ban végzett a Jung Ang Egyetemen, majd Franciaországba utazott. Ott festészetet tanult, és Párizsban élt. A festményei témáit az európai, főként olaszországi és franciaországi utazásai ihlették. A napfényes, élénk színek hatásosan közvetítik a látottak szépségét.

Sung Sam Park 1984-ben rövid időre visszatért Koreába, hogy részt vegyen a nemzeti olimpiai szponzorált művészeti versenyen, amit a közelgő 1988-as szöuli olimpiai játékok alkalmából rendeztek. A versenyre több mint kétezren nevezek, de Park nyert, és aranyérmet kapott. Az olimpiát követően Park festményét a világhírű Hyundai Corporation vállalat vásárolta meg, így alkotása állandóan látható a cég központjában.

Sung Sam Park ezután visszautazott Európába, ahol a következő tizennégy évben főként Franciaországban élt, de Görögországban és Cipruson is elidőzött. Miközben Cipruson lakott a köztársaság elnöke megbízta a First Lady portréjának festésével. Ez a munkája, és Park további öt festménye jelenleg is az elnöki palota gyűjteményében látható.

Művészeti stílusa világosan tükrözi a francia impresszionisták inspirációját. Európában tartózkodva Park tovább tanult, és fejlesztette elképzelését az impresszionizmusról, valamint a hiperrealizmusról. Számos Európai galériának dolgozott, és sokukban ma is kiállít. 

Sam Park 1994-ben érkezett az Amerikai Egyesült Államokba, és napjainkban Dél-Kalifornia partjainál él.
Ám legszebb festményei európai tájakról, városokról készültek.

„Sétány Capri felé” (2015), Sam Park

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archívum Kapcsolat