FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 

Swarovszki család

Az átlagember gyémántja 

 

 

 A Swarovski ékszerekben és kövekben nem a kristály különleges, hanem a vágásmód. A cégalapító Daniel Swarovski üvegvágó 122 évvel ezelőtt rájött, hogyan hozhat létre az üveg különleges megmunkálásával, csiszolásával gyémántként ragyogó, viszonylag olcsó bizsukat és egyéb csillogó tárgyakat. Ez a remek ötlet a családi vállalkozást sikeresen üzemeltető 200 tagú klánt napjainkban is gazdagon eltartja. Ausztria Rockefellereinek is nevezik a feltörekvő famíliát, hiszen az üzlet valójában ontja a pénzt.

 

 

 

 

 

Évente közel 4 milliárd svájci frank bevételt produkál az Innsbruck közelében lévő, wattensi székhelyű osztrák Swarovski cég, ami termelő központokat és 2560 butikot működtet 170 országban. Az óriás vállalat igazgatóságának elnöke a 42 éves Markus Langes-Swarovski, aki a cég legnagyobb részvényesének, Gernot Swarovskinak fia. Markus 2002 óta tagja az Igazgatóságnak és egyben a testület szóvivője is. Felesége, Julia Ronachen egykori modell. A fiatal milliárdos már három gyermek apukája.

 

A klán másik nagyágyúja, Nadja Swarovski. A csinos hölgy férjével, Rupert Adams pénzügyi alapkezelővel, valamint gyermekeivel Londonban él, és onnan irányítja a vállalkozást. Nadja 1970-ben született, majd 1995-ben csatlakozott a családi vállalathoz, és meglehetősen büszke arra, hogy az első nő a családban, aki bekerülhetett a cég igazgatóságában.
A 200 tagú család hatalmas vállalkozása behálózza a világot. A divatdiktátorok is szívesen alkalmazzák a csillogó üvegkristályokat ruhák díszítésére és más egyéb kreációkhoz.

 

 

 

 

Innsbrucktól 15 kilométerre található a Swarovski Kristályvilág Wattens városkában. A vállalat múzeumának bejárata a dombból kiemelkedő vízköpő óriásfej alatt található. A látvány egyedi, de kissé bizar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz