FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

Monroe és Streisand is bulizott ezen a szigeten

 


Billy Rose színházi impreszárió birtokolta a Tavern-szigetet az 1950-es évek elejétől a 60-as esztendők közepéig. Itt szórakozott Marilyn Monroe és Barbra Streisand világsztár is. A csodás természeti környezet mindössze egy órányira található New York centrumától. Tiszta időben a manhattani horizont is látható, és az idelátogatók élvezhetik az elbűvölő naplementéket is.

 

A földterület múltja szintén érdekes. Először európai telepesek lakták 1651-től, később az amerikai tengerészek használták a Rowayton kikötő bejáratát a britek ellen, főként a norwalki csata idején. Ezt követően hosszú évekig a tengerészet kezelte a szigetet, egészen addig míg a legendás színházi Billy Rose imresszárió meg nem vásárolta a pompás területet. Billy Rose idejében még egyszerűbb adottságokkal rendelkezett a sziget. Felszereltsége nem érte el a luxuskategóriát. Csak akkor vált ilyen előkelő birtokká, miután a pénzügyi befektető, Barrie Zesiger megvásárolta 1981-ben, majd gondosan átterveztette és átépíttette a szigetet.

Barrie Zesiger, a gazdag üzletember és felesége saját igényeiknek megfelelően formálta át a környezetet, valamint az épületeket. A házaspár egész évben az ingatlanon tartózkodtott. Az üzletember innen járt be New Yorkba dolgozni. A szárazföldről a tengerfenéken vezetett városi vízről és villanyról egyaránt gondoskodtak a tulajdonosok, így a hurrikán idején is zavartalan ellátásra számíthattak.
Zesiger szigete saját biztonságos kikötővel, mélyvízi dokkolóval, mólókkal, bőséges parkolókkal, két stranddal, valamint egy 75 láb hosszú medencével is rendelkezik. Napjainkban a szárazföld közelében lévő szigeten öt épület áll: egy nemrégiben felújított több mint 6000 négyzetméteres villa, egy hálószobával is rendelkező csónakház, kényelmes teaház, továbbá két tágas gondnoképület.
A szigeten az élet változatos. Kellemes kikapcsolódást igér a windsurfing, a kajakozás, a vízisízés, vagy a medencébe merülés. A házaspárnak igazi menedéket nyújtott a sziget. Lehetővé tette a teljes eltávolodást a nagyvárosi nyüzsgéstől, és garantálta a tökéletes szabadságot. Zesiger azonban néhány évvel ezelőtt lovasbalesetet szenvedett, emiatt eladásra kínálják a szigetet.

Barrie Zesiger pénzmenedzser jelenleg 8,7 millió dollárért értékesítené privát paradicsomát, ahol feleségével több mint 26 évig lakott. Egy ilyen kis sziget mindenkinek jól jönne. Heidi Klum, német modell is gondolkodott azon, hogy megvásárolja ezt az ígéretes területet, de végül elállt a tervétől:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz