FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

Rose apjának el kell hagynia a Lickleyhead-kastélyt!


Boldog házasságban él Kit Harington és Rose Leslie a "Trónok harca" című sorozat két sztárja. Rose skót, Kit pedig angol arisztokrata családból származik. Kit Harington apai nagymamája, Lavender Cecilia Denny révén egyenesen II. Károly angol király leszármazottja.

Mint ismeretes az esküvőjüket Rose Leslie családjának birtokán és várkastélyában tartották tavaly nyáron. Az ódon hangulatú, hatalmas Wardhill-kastélyt a Leslie-família már 900 éve birtokolja. A gyönyörű épület óriási park közepén áll. Ettől nem messze található Donald Trump, amerikai elnök családjának a golfpályája is.

 


Rose apja, Sebastian Arbuthnot-Leslie a neves skót Leslie-klán vezére. Édesanyja, Candida Mary Sibyl Weld pedig a Fraser-klánhoz tartozik, akinek anyai nagyapja, Simon Fraser a 13. Lord Lovat volt. Rose másik dédnagyapját, Frederick Weldet pedig Új-Zéland hatodik miniszterelnökévé választották 1860-ban. Rose családja tehát nagymúltú és gazdag is. A Leslie-klán több száz kastélyt birtokolt az évszázadok során: nevezetesen a Wardhill-, a Leslie-, a Rothes-, a Balgonie-, a Ballinbreich- és a Leslie-kastélyt, valamint a Fetternear-palotát. Ám ezek ma már csak történelmi díszletek, hiszen használaton kívüli épületek.

Rose az Aberdeenshire-i Lickleyhead-kastély csodálatos környezetében nőtt fel, ahol 10 éves koráig lakott. A család 2013-ban 13,5 millió fontért eladásra kínálta a kastélyt és a birtokot, de végül mégsem váltak meg az épülettől. A kötelmúltban egy Aberdeenshire-i ügyvéd felszóltotta Rose apját, hogy hagyja el a Lickleyhead--kastélyt, miután elmulasztotta fizetni a hiteleket. Emiatt a bíróság nemrég elrendelte a kilakoltatását is. Ráadásul Sebastian Arbuthnot-Leslie-t jelenleg a tanácsosi állásából is felfüggesztették.

A Trónok harcában a Havas Jont alakító Kit Harington és a vadak közé tartozó Ygritte szerepében ismertté vált Rose Leslie 2012-ben Izlandon találkozott a sorozat forgatásán. A két sztár egy ideig titkolta a kapcsolatát, de végül ez a szerelem házassággal végződött. Nem hiába mondogatta Rose igézően a filmben, "Nem tudsz te semmit Havas Jon." Ám úgy tűnik, hogy mégiscsak tudott valamit.

Kit Harington kétségtelenül ideális partnere a különleges karakterű, vadóc és mégis elbűvölő Rose Leslie skót sztárnak.
A színésznő három évig Franciaországban, majd ezután Londonban dolgozott. Ennek ellenére, szerinte az igazi békés élet csak Skóciában lelhető fel. Lelkes futó, élvezi a sziklamászást, a sielést, az íjászatot, a teniszt, de a főzést is remek foglalatosságnak találja.

 

 

A Havas Jont alakító Kit Harington 1986-ban született Londonban, Deborah Jane Catesby drámaíró, valamint Sir David Richard Harington báró  gyermekeként. Apai nagymamája, Lavender Cecilia Denny, II. Károly angol király leszármazottja, vagyis Kit királyi sarj. Ugyancsak apai ágon Harington a híres skót politikussal, Henry Dundas-szal is rokoni kapcsolatban áll.
Mielőtt Kit színészi karrierje beindult volna, újságírónak, operatőrnek vagy haditudósítónak készült. Mindnyájunk örömére azonban a listáján nem szereplő színészi pályát választotta.

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz