Archívum Kapcsolat

 

e

 

A Trussardi család is karanténban tölti napjait

 

 

Az észak-olaszországi Bergamo napjainkban a koronavírus által okozott halálozások sokasága miatt kerül be a hírekbe. Már a híres Trussardi család is önkéntes karanténban tölti napjait a városban. Noha a cég feje Thomaso Trussardi üzleti ügyei miatt már évek óta Milánóban élt, most mégis bergamói otthonába költözött feleségével és gyermekeivel.
A rendkívül gazdag Trussardi divatmágnás família Olaszország egyik legelbűvölőbb családjának számít, és a figyelem középpontjában áll. Az elmúlt években két egymást követő gyászeset súlytotta a híres família tagjait. A családfő, Nicola Trussardi váratlanul elhunyt 1999-ben egy közlekedési balesetben. Négy évvel később, 2003-ban a divatmogul legidősebb fia, a 29 éves Francesco a Ferrariját vezetve ugyancsak életét vesztette.
Maria Luisa asszony, Nicola özvegye nehezen jutott túl a kettős tragédián. "A halál az egyetlen bizonyosság. Olyan emberek kísérik életünket, akik előbb vagy utóbb elhagynak bennünket. Társadalmunkban a halál tabu, hangsúlyozzuk a lehető leghosszabb élet megvalósulát, és a tudomány is ezt támogatja. Más kultúrákban természetesebb módon tapasztalják meg az elmúlást az emberek" - nyilatkozta annak idején az özvegy. 


A családtagok váratlan halálesetei után az utódok vették át céget, és 2014-től a fiatal Tomaso Trussardi vezérigazgató lett. Húga, Gaia kreatív igazgatóként dolgozott, anyjuk, Maria Luisa pedig a Trussardi csoport elnöki tisztét kapta meg.
Gaia öt évig dolgozott kreatív igazgatóként, majd eladta részesedését és megvált tisztségétől. Még 2016-ban testvére is megvált saját üzleti örökségétől, de továbbra is a vállalkozásra koncentrál. Ma a hatalmas, nemzetközi divatvállalatot Thomaso irányítja. Thomaso jelenleg Bergmóban lakik feleségével, Michel Hunziker televíziós műsorvezetővel, és a lányaikkal, Celeste-tel és Sole-lal. Hunziker előző házasságából származó gyermeke, Aurora Ramazotti is velük van.

Köztudott, hogy a Bulgari és a Fendi divatcéget az LVMH francia nagyvállalat már felvásárolta. Ez történik ma sok ágazatban, de a Trussardi Grupp ma még, továbbra is határozottan olasz divatmárka.

f


"A piac kibővült, globálissá vált, meg kell szerveznünk, hogy képesek legyünk megbirkózni ezzel a helyzettel, különben nincs jövőnk. Ugyanez történik más ágazatakokban is mondta a Thomaso Trussardi. ” Éppen ezért komoly változtatásokat tervez a cégénél. Az újraindítás magában foglalja a Trussardi termékkínálatának diverzifikálását, különös tekintettel a parfümökre.
A Trussardi márkájú olasz illatszereket, szemüvegeket, ruházati cikkeket 47 országban forgalmazzák. Figyelemre méltó, hogy a csoport üzemelteti a milánói Trussardi kávézót és a Trussardi Alla Scala éttermet is. A márkát több mint 160 üzletben terjesztik. A koronavírus hihetetlen pusztítása azonban a Trussardi cég fejlesztési terveit is veszélyezteti. Thomaso Trussardi elmondta, hogy az a legfontossabb, hogy mielőbb legyőzzék a járványt, de addig is adománygyűjtést szervez az egészségügyi ellátásban résztvevők megsegítésére.

A csodálatos Bergamo látképe:

r