FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

 

Brando utódai a "keresztapa" szigetein élnek


A világhírű Marlon Brando, amerikai filmsztár vásárolta meg 1960-ban a francia-polinéz Tetiaroa szigetét. A hat négyzetkilométeres terület korábban a tahiti királyi család tulajdonához tartozott. Hat évvel később Brando az egész atollt megszerezte, amelynek káprázatos, természetes medencéjét 13 sziget veszi körül. Az amerikai színész először egy kis házat épített, ami tökéletes menedékhelynek tűnt a hollywoodi nyüzsgés után. A távoli paradicsom mégsem hozta el az idilli világot számára. A sztár a "Lázadás a Bountyn" forgatásán járt először a szigeten, amikor megismerte a különleges szépségű Tarita Teri'ipaia színésznőt, akit feleségül is vett. Ám a szerelem a 90-es években véget ért. Fia, Simon Teihotu Brando azoban Onetahiban nőtt fel, és még mindig a szigeten él lányával, Tumival együtt.
Az 1970-es években Marlon Brando 12 szalmakunyhót építetett, de még a világ legsikeresebb színésze sem érthetett mindenhez. Rossz helyszínt választott, és a ciklonok elpusztították.

Brando sorsa egyébként nem nélkülözte a tragikus eseményeket. Született egy gyönyörű leánya is, Tarita Cheyenne, akinek a barátját a sztár egy másik házasságából származó fia, Christian féltékenységből lelőtte. Brando 25 esztendős lánya ezután már soha nem lett a régi. Tarita Cheyenne végül öt év múlva felakasztotta magát. Ezután a filmsztár nem utazott többé szeretett atolljára. Marlon Brando 14 évvel azután, hogy utoljára Tetiaroá szigetén járt, meghalt egy Los Angeles-i intenzív osztályon, 2004. július 1-jén. Hamvainak egy részét utódai a lagúnában szórták szét.

Tíz évvel a filmcsillag halála után az Onetahi és Tetiaroa szigetén végre megvalósult a sztár elképzelése. Marlon Brando álma az volt, hogy, az elbűvölő rejtekhelyen környezetbarát szállásokat hozzon létre. Most a színész örökösei és a befektetők 35 luxusvillából álló üdülőhellyé varázsolták a területet. Michelin-csillagos szakácsok főznek a békés polinéz fürdőhelyen. A szigeten 12 millió dolláros sósvíz-szivattyú működik, amelynek 936 méteres mélységből felhozott hideg tengeri vizét légkondicionálásra használják. A Tahiti Egyetem tudósainak köszönhetően a patkányok és a szúnyogok is eltűntek az atollról. A buja kertekben padlizsán, papaya és banán nő.  A "keresztapa" által megálmodott zöld luxus világ működik.

Brando unokája, Tumi napjainkban megmutatja a vendégeknek az atollokon élő állatokat és növényeket. Főként a kis teknősöket védelmezi sikerrel.

Tumi Brando ugyanis négy évig részt vesz a Környezetvédelmi Minisztérium "Chelonia-mydas" (zöld teknősök) programjában. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz