FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 

 

q

A CNN tulajdonosának sasfészke

 

 Ted Turner médiamogul, a CNN amerikai tévéhálózat tulajdonosa, egyúttal a második legnagyobb magánbirtokos az USA-ban, mintegy kétmillió hektárnyi erdőt, mezőt és számos farmot birtokol. Az üzletember háromszor házasosodott és vált el. Első felesége, Julia Gale Nye (1960-1964), a második, Jane Shirley Smith (1965-1988), és végül Jane Fonda színésznő az (1991-2001) közötti időszakban.

 

w

 

Kétségtelenül Jane Fonda filmsztárral kötött házassága érdemelte ki a legnagyobb figyelmet az emberek körében. A színészcsaládból származó Fonda az idén töltheti be a 80. életévét. Jane és Ted házasságuk idején minden hétvégén járták a földeket, és közben Ted a saját verseit szavalta. Turner tanyáin töltötték az időt Montanában, Nebraskában, Dél-Dakotában, Új-Mexikóban, Argentínában és számos más helyen. Ted Turner időnként a világtól távol lévő nehezen megközelíthető szirti villájában múlatja az időt.


e

A milliárdos a földjein és a tanyákon vállalkozásokat működtet. A Turner Enterprises 51 ezer bölényt tart a különféle birtokokon. Hatalmas farmjait turisták sokasága keresi fel, ahol vadászhatnak, halászhatnak, élvezhetik a természet páratlan szépségeit. A Turner-farmokon állítólag az őshonos fajokat védik és újratelepítik.
A CNN televíziós hálózat is sok munkát adott az ambiciózus tulajdonosnak. Az utóbbi időben sokszor támadták amiatt, hogy a csatornája és egyéb sajtóorgánumai nem a tényeknek megfelelően tájékoztatták a lakosságot.

tAmikor még Jane Fonda az üzletember felesége volt, arra törekedett, hogy korábbi házasságából született, saját lánya és férje barátságos kapcsolatot ápoljanak egymással. Ám Fonda lánya, Vanessa cseppet sem kedvelte Ted Turner milliárdost. Úgy vélte anyja nem választott jól. Amikor Vanessa szült, Ted például nem akarta, hogy elutazzon hozzá, de Jane végül férje akarata ellenére a lányához ment. Az ígéretes házasságnak régen vége. Mindketten továbbléptek.
Ted Turner öt gyereke már felnőtt, és többnyire a családi vállalkozásokban dolgoznak. Túl sok időt nem tudott szentelni nekik, hiszen az elképzeléseinek megvalósításai töltötték ki az életét.

rFia, Rhett az elnöke a Red Sky Productions nemzetközi filmgyártó cégnek. Laura Turner aktivista és öko-életmód szakértő. Jennie vagyonkezelő a Turner Alapítványnál. Reed Beauregard, ismertebb nevén Beau, igazgatója a Turner Alapítványnak. Teddy közgazdászként dolgozik. A Turner dinasztia jelenleg az egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb család a világon. Vagyonukkal és médiabirodalmukkal szüntelenül irányítják a közvéleményt.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2017. Minden jog fenntartva
Design: C@diz