FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

q

A politikusok a Twittert imádják

 

 


A világ vezetői közül jó néhányan remekül szerepelnek a Twitter közösségi hálón. A legtöbb követővel 2018-ban Narendra Modi Damodardas, India miniszterelnöke rendelkezett a Twitteren. A második helyet az indonéz miniszterelnök, Joko Widodo, a harmadikat pedig Donald Trump szerezte meg. A pápa is megtalálható a közösségi oldalon, de csak a negyedik helyet érdemelte ki.

Az ötödiken Ránija jordán királyné, a hatodikon Erdoğan, török elnök végzett. A hetedik helyet szerezte meg a Fehér Ház, a nyolcadikat pedig a brit királyi család.

 

w

 

 

 


Mohammed  bin Rashid Al Maktoum sejk, dubai miniszterelnöke a kilencedik lett, és elégedetten ünnepelte, hogy már 10 éve működik a Twitteren. Jelentős kormányzati kezdeményezéseket, kulcsfontosságú projektek előrehaladását hirdeti a közösségi hálón, és diplomáciai kapcsolatokat ápol a világ vezetőivel. Az oroszok közül Medvegyev miniszterelnök a tizedik helyet érte el, de legalább bekerült a legnépszerűbbek közé. Természetesen a legnagyobb követői táborral a híres sztárok rendelkeznek, hiszen itt kedvükre kommunikálhatnak a rajongóikkal.

Szakértők megvizsgálták, hogy a 2010 és 2018 közötti időszakban, mekkora bevételt produkált a háló. A legutóbbi beszámolási időszakban a Twitter éves nettó jövedelme közel 1,2 milliárd dollárt tett ki, ami az előző évi 108 millió nettó veszteséghez képest már jelentősnek mondható. A számok jelzik, hogy a Twitter korábban nem volt elég jó üzlet. Úgy tűnik, hogy a politikusok munkálkodása is sokat lendített a népszerűségén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz