FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

 

Dubaj királya és egy szaúdi herceg is kapott európai uniós támogatást

 

Gazdag arisztokraták és milliárdosok kapják az európai uniós mezőgazdasági támogatások ötödét az Egyesült Kiráyságban. Közéjük tartozik II. Erzsébet királynő, valamint Westminster, Northumberland, és Moray hercege, továbbá Baron Phillimore családja is. A Buckingham-palota szóvivője azonban elmondta: "A támogatások minden gazdálkodó számára nyitottak, így a királyné magáncége is jogosult annak igénybevételére."

Frank Smart, a dúsgazdag aberdeenshire-i gazdálkodó vezeti a listát, közel 3 millió fontnyi, azaz egymilliárd forintos támogatást kapott a Banchory üzleti vállalkozásához, a Smart & Son Ltd-hez.
A skóciai uniós mezőgazdasági támogatások legnagyobb kedvezményezettjei között található David Cameron, korábbi brit miniszterelnök gazdag nagybátyja, Philip Astor, a híres angol-amerikai milliárdos család tagja. Astor tulajdonosa a Tillypronie birtoknak Banchory közelében, mintegy 400.000 fontot kapott fák ültetéséhez.

 

 

 

 

A legmeghökkentőbb mégis az, hogy a milliárdos Khalid bin Abdullah Al Saud herceg, a szaúdi királyi család tagja évente 400.000 fontot kap az európai uniós támogatásokból. Az arab herceg Juddmonte nevű farmját egy Guernsey szigeti tengerentúli holdingtársaságon keresztül birtokolja, hogy ne szúrjon szemet, ki a valódi tulajdonosa. Annak ellenére, hogy a férfi Szaúd-Arábiában és a tengerentúlon lakik, mégis rendszeresen részesedik az uniós támogatásokból.
Elegáns villával rendelkezik az Egyesült Államokban, Franciaországban, és Londonban is több házat birtokol, Kentben pedig az 1000 hektáros Fairlawne farm tulajdonosa. Elgondoltató, hogy miért részesülhet az európaiaknak szánt uniós pénzekből az olajban úszkáló szaúdi. Ráadásul a Greenpeace feltárta, hogy nem fizetett társasági adót 2015-ben, annak ellenére, hogy 8.7 millió font nyereségre tett szert. A szervezet az észlelt visszásságok miatt vizsgálatot követelt.

 

 

Még ennél is megdöbbentőbb, hogy Sheik Mohammed bin Rashid al Maktoum, Dubaj királya, a világ egyik leggazdagabb embere is élvezi az európai uniós juttatásokat, mivel több birtokkal rendelkezik az Egyesült Királyságban. Az uralkodó tulajdonában vannak a Killilan, Inverinate, West Benula és Glomach birtokok Wester Rossban a guernsey-i székhelyű Smech Properties Kft. nevén.

Nem csoda, ha az Egyesült Királyság elitje szeretne visszasomfordálni az Európai Unióba, és el akarja vetni a Brexitet, hiszen így fantasztikus pénzösszegektől eshetnek el a jövőben.

Kétségtelenül jelentős sikereket és nagy bevételeket lehet elérni a folyamatos támogatásokkal. Főként akkor, ha olyanokkal kell versenyzniük a piacon, akik nem kapnak ekkora összegeket.

 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz