FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

Utazz a bikini járattal!

 

Közel 25 évvel ezelőtt vált Vietnám első női milliárdosává Nguyen Thi Phuong Thao üzletasszony. A Vietjet magán légitársaságot 2011-ben alapította, és óriási kampánnyal adta a világ tudtára, hogy bikinis utaskísérőket alkalmaz. Napjainkban már 50 belföldi és globális útvonalon repülnek a gépei. Az üzletasszony már 21 évesen 1 millió dollárnyi vagyonnal büszkélkedhetett. Nguyen Thi Phuong Thao 1970-ben született Hanoiban. Diplomát szerzett a pénzügyi- és munkagazdaságban a Plekhanov Közgazdaságtudomány Egyetemen Moszkvában, később pedig doktori fokozatot az oroszországi D. Mengyelejev Egyetemen. Az 1980-as években alaposan tanulmányozta az orosz gazdaságot és pénzügyeket, majd Thao megkezdte üzleti tevékenységét Kelet-Európában és Ázsiában.

A Vietjet alapítója és vezérigazgatója úgy döntött, hogy agresszív marketingstratégiát vezet be. Ennek köszönhetően mindössze öt év alatt a cég Vietnám legismertebb légitársaságává vált.

A bikini viseleten kívül meghonosította a bonyolult fedélzeti táncos előadásokat is, így azonnal a legfőbb hírek közé kerültek a légitársaság ügyei. Az óriási nyilvánosság kifizetődött. A Vietjet ma már a nemzeti járatoknak több mint 40 százalékát üzemelteti, naponta több mint 300 járattal. Donald Trump februári vietnámi látogatása során a Vietjet tulajdonosával 12,7 milliárd dolláros szerződést írt alá 100 újabb Boing repülőgép megvásárlására az amerikai partnertől.

A merész és csinos vietnámi üzletasszony férje, Nguyen Thanh Hung azonban hatalamas védelmező árnyékként húzódik meg Thao vállalkozásai mögött. A dúsgazdag férfi ugyanis számos cég tulajdonosa és erőskezű vezetője.

Nem csoda, hogy napjainkba a csinos nő ma már a vas- és acéltermelésben is érdekelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz