g

e

 

Vietnám egyre vonzóbb

 

 

A Ba Na Hills rendkívül népszerű a vietnámiak körében. Hajdan a francia gyarmatosítók építettek itt maguknak állomáshelyet. Ma a hegy tetején egy francia kisváros található európai építészettel, hullámvasutakkal, éttermekkel és katedrálissal. Valójában ez kis település a Ba Na Hills csúcsán, luxusüdülőhelyként működik tele villákkal, ami tökéletesen hasonlít egy 19. századi francia városkára. Mára vidámparkká alakították át, amit a vietnámi családok és a külföldiek egyaránt gyakran felkeresnek.

 

A Sun csoport hozta létre a meseszép Ba Na Hills-i vidámparkot, amelynek a neve ma "Sun World Ba Na Hills".  Az üdülőhely 1500 méteres tengerszint feletti magasságában, nagyjából félórányira fekszik a vietnámi Da Nang várostól, amely homokos strandjairól és francia gyarmati múltjáról ismert. Lakóinak száma több mint félmillióra tehető. A Sun Group ma büszke arra, hogy fiatal vietnámi üzletemberekből áll, akik nemzetközi kaliberű projekteket hoztak létre, amelyek közül néhány Guinness-rekordot döntött. A Sun Groupot 1998-ban alapította Ukrajnában egy vietnámi fiatal értelmiségi csoport. Ma már óriási befektető céggé nőtte ki magát.

Sokan érkeznek a világ számos országából, és megcsodálják a Ba Na Hills-i Arany-hidat, ami valódi mérnöki bravúrnak számít. A völgy felett átívelő, egyedülálló híd hatalmas kezeken ül, és masszív kőből készült, ahonnan fenséges kilátás nyílik a tájra.


A hegytetőn lévő Ba Na Hillst az alsó régióval a világ leghosszabb felvonója köti össze, amely körülbelül 5 kilométeres, és időnként rendkívül ijesztőnek tűnhet. A tervezésekor arra törekedtek, hogy az emberek érezzék, hogy egy másik évszázadba, másik világba, egy hajdani francia településre érkeznek. Az épületek textúrája, az ólomüvegek, járdák, dekorációs tárgyak, szobrok, borítások és virágoskertek kialakítása a legnagyobb pontossággal törtét. Az embereket ezzel is felkészítették arra, hogy egy szürreális dimenzióba lépnek. Ennek a ma is létező francia városkának köszönhetően az elmúlt évtizedben a vietnámi Danangban az idegenfogalom jelentősen fejlődött. Az idelátogatók száma 2018-ban már 6,6 millióra emelkedett.

A Sun Group 10 éve fejleszti az idegenforgalmi szektort, megerősítve vezető szerepét Vietnam legnagyobb turisztikai projektjeinek kidolgozásában. A Ba Na Hills az egyik legsikeresebb szórakoztató hegyi parkká vált, amelyet a Sun Group fejlesztett ki Danangban. További híres projektjei közé tartozik a tengerparti "Sun World Halong Complex Quang" vidámpark, Ninh halongi városában


A Sun Group építette fel a "Fansipan Legend" szórakoztató komplexumot is Lao Cai Sapa városában, a festői Fansipan hegy csúcsán. A hegytető közelében csodálatos templomok, szentélyek és pagodák, valamint az ország egyik legnagyobb bronz Buddha szobra is megtalálható. A lenyűgöző szépségű terület szintén felvonók segítségével közelíthetők meg.


A Fasipan hegy elbűvölő látványa remek kirándulásokra készteti az idelátogatókat. Ez a hely azért is figyelemre méltó, mert nem az európai kultúrát másolja, hanem a helyi értékeket helyezi az érdeklődés középpontjába.

 

A társság szállodaépítésekben is jeleskedik. A Sun Group létrehozta Vietnám, és a világ egyik vezető luxus üdülőhelyét, az "InterContinental Danang Sun Peninsula Resort-ot". A hatalmas épületkomplexum 2012-ben nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt. Az elegáns üdülőben minden szépség és kényelem megtalálható.
 

Egy ilyen teraszon élvezetes a koktélozás:

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Archívum Kapcsolat