FŐOLDAL Archívum Kapcsolat

 

 

 


 

 

 

Mussolini egykori rezidenciája is az
orosz milliárdosé

 

A világ egyik leggazdagabb vállalkozója, Viktor Vekselberg orosz milliárdos beleszeretett Dubrovnikba, ezért 2004-ben 5 millió euró értékű villát vásárolt Lozicában, 2 km-re a városközponttól, a tengerparton. Természetesen igényei szerint felújította az egész épületet. Az üzetember gyakran utazik a horvát városba saját "Airbus A-319-es" repülőgépével. Ilyenkor csak néhány órát tölt a villában, majd visszatér Oroszországba. Nyaranta többnyire a "Tangó" nevű hajójával érkezik, és a fedélzeten legjobb barátait is magával hozza. Talán nem meglepő, hogy vendégeskedett már nála Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

Viktor Vekselberg az ódon hangulatú Dubrovnikban, éttermekkel és klubokkal rendelkezik. A lepusztult, de hatalmas Belvedere szállodát is megvette 2014-ben, nyilvános árverésen 12,5 millió euróért. Amikor 1985-ben megnyílt a szálloda, több mint 200 szobával, helikopterrel és saját hajódokkolóval rendelkezett.

A szikláról páratlan kilátás nyílik Dubrovnik óvárosára és a Lokrum-szigetre. A luxusszálloda azonban csak hat évig működött. A horvát függetlenségi háború óta a komplexum elhagyatott. A város 1991-es ostroma idején több tucat horvát talált menedéket a falai között.  Napjainkban átalakításra vár. Díszes amfiteátruma a "Game of Thrones" filmsorozat forgatásának helyszínéül is szolgált.

Vekselberg úgy döntött, hogy a hatalmas szállodakomplexum helyett egy kisebb létesítményt épít, miközben gondoskodik arról, hogy ez legyen a legszebb az egész Horvát Köztársaságban.  Dubrovnik Városi Tanácsa jóváhagyta a terveket. Az új Hotel Belvedere tervezését Marko Dabrović építészeti stúdiója nyerte el. Az építkezést az UNESCO is támogatja. Ez az egyetlen olyan projekt, ami ilyen jelentős státuszt kapott.

Vekselbeg egy csodálatos olasz szállodával is rendelkezik a Garda-tó partján. A Feltrinelli Villa épülete egykor Benito Mussolini rezidenciájaként működött 1943 és 1945 között. Ma hotelként üzemel. Lenyűgöző a környezet, fényűző a berendezés. A szállóvendégek általában elégedettek, de csak az igazán gazdagok engedhetik meg maguknak ezt az extravagáns szolgáltatást.

Amióta Viktor Vekselberg megvette a szállodát, minden évben csak 6 hónapig tart nyitva, így a pénzüket kétszer olyan gyorsan kell megtermelniük, ezért olyan drága. A Feltrinelli Villa jelenleg 5 csillagos szálloda. Különleges konyhával rendelkezik, amely két Michelin-csillagos.

A Grand Hotel Villa Feltrinelli belülről is impozáns.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2019. Minden jog fenntartva
Design: C@diz