Egy titokzatos könyv
Milliárdos írók
Viola Henderson
Főoldal

A világ leggazdagabb asszonyai

A világon a legtöbb milliárdos New York-ban él, mintegy 60 szuper gazdag ember lakóhelye az amerikai metropolisz. Ezt követi Moszkva, ahol 50, majd a harmadik helyen áll London, ahol 32 dúsgazdag ember lakik.

Christy Walton a víg özvegy

A Forbes Magazin szerint a világ leggazdagabb asszonya a Wal-Mart örökösnő, Christy Walton. Az ötvenöt éves üzletasszony, a világ leggazdagabb embereinek a listáján, a tizenkettedik helyen áll. Összesen 89 nő került be a milliárdosok klubjába, akik közül a legtöbben örökölték a vagyonukat.

Christy 2005-ben tett szert hihetetlen vagyonára, amikor férje, a Wal-Mart áruházlánc alapítójának második fia, Sam Walton repülőgép balesetben meghalt. A férj 20 milliárd dollárt hagyott özvegyére. Waltonék még 1962-ben családi vállalkozást alapítottak és létrehozták az első üzletüket, azóta a Wal-Mart a világ legnagyobb kiskereskedő hálózatává vált. A mintegy 7900 üzletük többnyire az Egyesült Államokban található, és kétmillió alkalmazott dolgozik náluk. Igaz, hogy Christy is örökölte a férje vagyonát, de nem ül a babérjain, azóta is szüntelenül gyarapítja azt. Mi több, vagyona ugrásszerűen nőtt, és ennek köszönhető, hogy jelenleg a világ leggazdagabb hölgye. Christy Waltonnak egy gyermeke van.

A Walton Családsegítő Alapítványon keresztül jótékonysági missziót folytat a família. A Walton család tagjai a legtöbbet adakozók közé tartoznak a világon. Christy például 300 millió dollárt adományozott az University of Arkansasnak 2002-ben az épület restaurálására.

 

 

 

Alice Walton a második leggazdagabb nő a világon, sógornője Christy Walton után. Alice Louise Walton 1949-ben született Arkansas-ban. Az örökösnő, az áruházlánc alapító Sam Walton és Helen Walton lánya.

 

Alice Walton

 

 

A Crystal Bridges Museum

Alice Walton pénzügyi támogatásával épült a Kristály Hidak Múzeum. Alice és a családi alapítvány 317 millió dollárt adományozott a Crystal Bridges Museum fejlesztésére. A múzeumban 32.000 négyzetméteres kiállítási helyet alakítottak ki, ami 200-300 művészeti alkotás bemutatására alkalmas. Alice Walton szereti a lovakat, kiemelkedő tenyésztő és tréner hírében áll. A Wal-Mart pártolói azt állítják, hogy az áruházlánc hasznos, hiszen legendásan alacsony árai demokratizálták a fogyasztást, ami lehetővé teszi, hogy az alacsony jövedelmű háztartások számára is olcsón biztosítson mindenféle árut. A kritikusok szerint viszont az alacsony árakat a nyomott hazai bérekkel érik el, ráadásul a gyártó helyeket külföldre telepítik, amivel sokat ártanak az amerikaiaknak.

Alice Walton

Helen Walton egyszerű asszonynak tűnik a fényképe alapján, mégis képes volt a férjével együtt egy birodalmat teremteni.

 

 

Helen Walton

Az üzleti élet moguljai
Érdekes információk
Szuperingatlanok madártávlatból
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Christy Walton

 
www.cadizmedia.hu © 2009. Minden jog fenntartva
Design:Sis@