g

e

Édenkert az óceánban

 

Robert és Elena Williford 1995-ben vásárolta meg a "East Sister Rock" szigetet, hogy négy gyermekükkel együtt élvezhessék. Miután a házaspár csemetéi felnőttek egyre kevesebb időt töltött a család a rezidencián, ezért 2012-ben úgy döntöttek, hogy eladják a nyaralóként használt Atlanti-óceáni területet. Egyelőre azonban nincs hír a tulajdonosváltásról, a különleges privát birodalom azonban jelenleg is bérelhető. Így koronavírus idején igazán biztonságos az egzotikus magánsziget.

Az "East Sister Rock-sziget" Marathon város partjától negyed mérföldre, a Florida Keys térségében található. Ez az aprócska, de lenyűgöző sziget türkizkék vizeivel és nyugodt széljárásával jól tükrözi az Atlanti-óceán idilli hangulatát, mindössze három perc hajóútra a szárazföldtől. Számos gyönyörű étkezőhely, bevásárlóközpont, szórakozó terület és park található a rezidencia közelében. Háromnegyed órányi utazásra van a mesés Key Westtől, míg Miami két óra alatt érhető el. Az üdülőparadicsom több mint 5000 négyzetméter kiváló lakóterülettel, 2700 négyzetméteres verandával, továbbá helikopter leszállóval, csónakkal, kikötővel, medencével, valamint számos egyéb kényelmi eszközzel büszkélkedik. A nagy ház 19 toló üvegajtóval, és tágas, az egész épületet körülvevő verandával rendelkezik.

A szigetet korallzátonyok övezik, de azokon kívül is tökéletes lehetőség nyílik a búvárkodásra, és a vízi sportok számára. A sziget teljesen önellátó, hiszen nap- és szélgenerátorok termelik az energiát. A vizet a befogott esővíz szolgáltatja, amelyet leszűrnek, majd egy nagy tartályban tárolják. Szerencsére, a legtöbb tengeri szigettel ellentétben nincs szúnyogprobléma sem. Viharok viszont sújthatják a minibirodalmat, mint ahogyan annak idején a 2005-ös Wilma hurrikán tette, amikor elsodorta a tető egy részét. Ez azonban nem túl nagy ár egy ilyen csodás édenkert birtoklásáért.

 

 

 

 
 

 

 

 

Archívum Kapcsolat