FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 

 

 

 


 

 

 

"Halszagú" milliárdosok

 

A 25 éves norvég milliárdos, Gustav Magnar Witzoe,  a Salmar haltenyésztő cég közel felét birtokolja. A vállalat egyébként a világ egyik legnagyobb lazactermelője. Ettől függetlenül még mindig apja, Gustav Witzoe (65) irányítja az általa 1991-ben alapított hatalmas vállalkozást. Az ifjú Gustav, szerencsés fickó, hiszen 19 esztendősen átvehette a cég tulajdonának 47 százalékát 2013-ban. Ezzel a módszerrel igyekszik a család elkerülni a későbbiekben esedékes óriási örökösödési adót.

Az idősödő családfő leginkább a lazacokra összpontosít, míg a fia, az amerikai Forbes magazin szerint, az ingatlan és a tech-startup területén valósított meg sikeres befektetéseket.
Norvégia leggazdagabb embere, az idősebb Witzoe a tenger gyümölcseivel foglalkozó vállalatok tőzsdéin is jól keres. A Salmar éles emelkedése az elmúlt időszakban nagyrészt a lazac magas árának köszönhető.
Az ifjú Gustav Magnar Witzoe sokat utazik, főként olyan helyekre, ahol sok milliomos is megfordul, mint például Dubajban. A divatbemutatókon ugyancsak rendszeresen megjelenik, mindig elegáns és rengeteg tetoválás ékesíti a testét.

 

Más nyilvános rendezvényen csak ritkán fordul meg. Sokan próbálnak kapcsolatba kerülni a gazdag fiatalemberrel, aki éppen ezért nem kedveli a reflektorfényt. A norvégiai Trondheimben élők azonban mind ismerik a családot. Ezen a kis településen nem okoz problémát, hogy a milliárdos család tagjai az utcán vagy a kikötőben sétálgatnak.

 

 

 

 

 

 

 

Egyébként a Salmar haltenyésztő és feldolgozó vállalat központja és telepe is a Közép-Norvégia területén lévő Frøya szigetén működik.

 

 

A hely, ami a vagyont teremti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 

 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2018. Minden jog fenntartva
Design: C@diz