g


Afrika második legmagasabb épülete lesz a Zanzibár Dominó-torony

 

 


Zanzibárban, egy mesterséges szigeten épül majd fel Afrika második legmagasabb létesítménye, a Zanzibár Dominó kereskedelmi torony, ami Kelet- és Közép-Afrika legnagyobb szállodája is lesz egyben. Nemrég az Xcassia építész cég bemutatta a spirális felhőkarcoló fantasztikus terveit.

A pompás torony Tanzánia nyugati partjai mentén a Zanzibár-szigetcsoport egyik öblében kap helyet. Az épületet egy 370.000 négyzetméteres, mesterséges szigeten hozza létre a tanzániai AICL csoport és az edinburghi székhelyű Crowland Management befektetési társaság.


Az 1,3 milliárd dolláros, 70 emeletes zanzibári kereskedelmi torony 360 „dominóból” áll majd. A projekt 560 lakás, továbbá két luxusszálloda kivitelezését is tartalmazza. A tornyot emblematikus turisztikai célpontnak szánják. Felépülése után luxus szórakoztató- és kiskereskedelmi szolgáltatások várják az ideérkezőket. Az üdülőközpontban golfpályát és esküvői kápolnát is létesítenek. A befejezés után a Zanzibár Dominó lesz Afrikában a második legmagasabb épülete, az egyiptomi 385 méteres, 80 emelet magas Iconic Tower mögött. Ez utóbbi építése várhatóan jövőre fejeződik be.

Az egyiptomi Iconic-torony ugyan a legmagasabb épület Afrikában, de kevésbé látványos, mint a Zanzibár Dominó terve:

 

 

 


 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat